Spanguolės gerai savijautai

 Ar žinote tokių patiekalų, kurie valgomi tik kartą per metus? Tokių nėra daug, tai galėtų būti Kalėdiniai meduoliai, specialūs Kūčių patiekalai. 

Spanguolių padažas dažnai priskiriamas retai valgomiems patiekalams, tačiau be reikalo. Apie šį patiekalą vertėtų susimąstyti daug dažniau, tai puikus būdas papildyti savo vakarienę ar paskaninti konditerijos gaminius. Svarbiausia, kad spanguolės itin naudingos ir mūsų sveikatai. 
Valgyti spanguoles vertėtų: 
1. Norint apsisaugoti nuo šlapimo takų infekcijų.
Jūs tikriausiai esate girdėję, kad spanguolės padeda apsisaugoti nuo šlapimo takų infekcijų. Daugelis tai laiko „senų bobučių pasakomis“, tačiau jų veiksmingumas įrodytas moksliškai. 
Spanguolėse esantys junginiai, vadinami proantocianidinais, padeda išvengti bakterijų, kurios ir sukelia šlapimo takų infekcijas. 
2. Norint pasirūpinti geru virškinimu.
Tie patys junginiai, kurie padeda apsisaugoti nuo šlapimo takų infekcijos, puikiai kovoja ir su bakterijomis, kurios sukelia pepsines opas, taip pat skrandžio ir plonosios žarnos problemas. 
Šios problemos sukelia deginantį skausmą, kuris trunka nuo kelių minučių iki kelių valandų, bei gali užsitęsti net iki kelių savaičių.  
3. Norint sumažinti oksidacinį stresą.
Spanguolėse taip pat yra junginių, vadinamų flavanoidais ir fenolio rūgštimi, kurie turi antioksidacinių savybių. Tiesą sakant, mokslininkai, kurie palygino įvairių vaisių savybes, nustatė kad spanguolėse taip pat yra didžiausias kiekis ligos gesinimo fenolių. 
Stresas vaidina svarbų vaidmenį žmogaus senėjimo procese. Jis taip pat gali prisidėti prie įvairių lėtinių ligų vystymosi. 
 

 

(Apsilankyta 157 viso, 1 šiandien)