Similar Posts

Agurkų ir pomidorų daigų auginimas
Agurkų auginimas. Agurkų daigus ant palangių patariama auginti balandžio mėnesio pradžioje. Geriausia sėti 2 – 3 metų agurkų sėklas, nes iš pernykščių sėklų išaugę agurkų daigai užaugina pernelyg daug vyriškųjų (tuščių) žiedų, kurie neužmezga vaisių. Jei agurkų daigai pernelyg sparčiai auga, jų augimą sustabdysite, jei daigus paliesite superfosfato tirpalu: 10 litrų vandens ištirpinkite 2 šaukštus…

Kakava su zefyrais
Vienas iš būdų kaip pateikti seniai daugelio pamėgtą šokoladinį gėrimą. Gėrimas atrodys ypač gražiai jeigu jį patieksite stikliniuose puodeliuose. Argi tai ne puiki priežastis pasikviesti keletą draugių paplepėti prie kakavos puodelio? Vienam kakavos puodeliui jum reikės šių ingridientų: ¾ pieno puodelis; 2 v. šaukštai plaktos grietinėlės; 1 gausus a.šaukštas kakavos miltelių; 1/3 a.šaukšto vanilinio cukraus;…
Asmeninio naudojimo stalo įrankiai
Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali buti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas. Karštiems žuvies patiekalams valgyti naudojami didieji žuvies įrankiai. Jie yra tokio paties dydžio kaip ir mėsos įrankiai, tik…

Kada sėti pomidorus
Kada sėti pomidorus? Pomidorų sėjos laikas pasirenkamas pagal tai, kada ir kokiame šiltnamyje juos auginsite. Jei auginsite šildomame šiltnamyje, sėkite kovo mėnesio pradžioje. Jei nešildomas šiltnamis – kovo mėnesio viduryje ir vėliau. Sėklas geriau sėti į dėžutes – medines ar plastikines. Prieš sėją dėžutes dezinfekuokite kalio permanganato tirpalu. Jas pripildykite durpių ir rupaus smėlio mišiniu…

Taurių skirstymas pagal gėrimus
Vyno žinovai teigia, jog kiekvienas vynas yra geriamas iš tam tikros taurės, kad atsiskleistų aromatas ir savitas skonis. Siaurą taurė burgundiškam vynui užtikrins, kad jo nepasieks kambario oras, o ir aromatas neišgaruos. Taurės kojelė turi būti kuo aukštesnė, kad rankos šiluma nepaveiktų vyno temperatūros. Vanduo/ brendis/ baltas vynas/ burgundiškas (bordo) vynas/ putojantis vynas/ raudonas vynas….

Servetėlių lankstymas
Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Kaip jau minėjome, labai svarbu servetėles suderinti su…