Servetėlių lankstymas

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.serveteles

          Kaip jau minėjome, labai svarbu servetėles suderinti su stalo akcentais – staltiese, indais, bendru stalo vaizdu. Jei lankstinys iš servetėlės sudėtingesnis, patartina rinktis ne mažesnes nei 50×50cm servetėlės. Paprastesniems lankstiniams tiks ir mažesnės servetėlės, tačiau nepamirškite, kad didelės visada atrodo gražiau.

(Apsilankyta 1 886 viso, 1 šiandien)

Susiję straipsniai

Staltiesių lankstymas Staltiesių lankstymas: Šventiškai padengtam stalui tinka medžiaginės staltiesėlės. Jas išlanks­tyti kaip meno kūrinius ne ta...
Stalo papuošimas    Kasdieniams daiktams suteikite kitą vaidmenį - varžtą panaudoki­te kaip padėkliuką peiliams, žie­dus staltiesėlėms padarykite i&s...
Elgesio klaidos prie stalo Atrodysite nemandagiai prie stalo, jei: ◦ čepsėjimas ir riaugėjimas ar kramtomosios gumos kramtymas, ◦ kuždėjimasis su kaimynu ranka prisidengus bur...
Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra Patiekiamo vyno temperatūra: lengvas baltasis, rožinis vynas 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis vynas: 10-12 C, aukščiausios ...
Butelio dekoravimas Įspūdingai dekoruotas butelis suteikia asmeniui, kuriam skiriama dovana, tikrą malonumą ir gilų išgyvenimą. Be to, įteikiama dovana taip i&scar...
Vynas – taurus gėrimas Prie vaišių stalo vynus gerkite taip: Baltąjį vyną prieš raudonąjį; Aštraus skonio prieš švelnesnį; Jaunesnį vyn...
Stalo serviravimas Stalo niekada neperkraukite. Puošybos detales reikia derinti ne tik prie vaišių progos, bet ir tarpusavyje; taigi puošybai naud...