Miežiai gali padėti pakeisti mėsą
Juose maža riebalų ir natrio, daug proteino ir ląstelienos. Vienas puodelis virtų miežių kruopų -170 kalorijų. Jų sriubos ir antrieji patiekalai visiškai gali atstoti mėsą.
Juose maža riebalų ir natrio, daug proteino ir ląstelienos. Vienas puodelis virtų miežių kruopų -170 kalorijų. Jų sriubos ir antrieji patiekalai visiškai gali atstoti mėsą.
Galimas dalykas, kad šie vaisiai – didžiausias kalio šaltinis, kokį tik galima rasti. Jie nepakeičiami kovoje su hipertonija. Deja, labai kaloringi (324 kalorijos viename vaisiuje), todėl neverta jais piktnaudžiauti. Avokados vaisiai dažnai peikiami, nes juose gausu riebalų. O iš tikrųjų tai daugiausia nesotieji riebalai, kurie gana naudingi sveikatai, pirmiausia dėl to, jog mažina cholesterolio kiekį.
Dviejuose nedideliuose bananuose yra tiek pat ląstelienos, kiek vienoje baltos duonos riekėje, be to, juose nemaža kalio, kuris mažina kraujospūdį. Kadangi bananuose nedaug riebalų ir natrio, o gausu karotino bei vitamino C, bananai įtraukiami į kiekvieną dietą, skirtą vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto bei nutukimo profilaktikai. Vieno banano maistinė vertė – apie 100 kalorijų.
Dietos metu per dieną suvartojama 1200 kcal, tad per penkias dienas turėtumėte numesti apie 3 kg. Būtinų maistinių medžiagų subalansavimas nekelia rizikos sveikatai. Pusryčiai Dribsniai: stiklinė vaisių ir/ar uogų (išskyrus vynuoges bei bananus), sumaišyta su 1 valgomuoju šaukštu peraugintų grūdų ir 100 g jogurto. Priešpiečiai Vaisių kokteilis: 100 ml bet kokių sulčių sumaišyta su 100…
Vaistiniai augalai, kuriuose esantys cheminiai junginiai, turi gydomųjų savybių, vadinami veikliosiomis medžiagomis. Augale yra keletas ar net keliolika šių medžiagų, kurios kaupiasi visame augale arba atskirose jo dalyse- šakniastiebiuose ir šaknyse, lapuose, žieduose, vaisiuose, pumpuruose, sėklose, žievėje. Šių medžiagų kiekis ir kokybė priklauso nuo augalo rūšies, augimvietės, rinkimo laiko, džiovinimo būdų ir žaliavos laikymo sąlygų….
Mokslininkai teigia, jog viršsvoris širdžiai kenkia daug labiau, negu anksčiau buvo manoma. Tad jeigu bent šiek tiek suliesėsite, tai bus gerokai naudingiau, negu buvo galima tikėtis. Dėl per didelio svorio didesnė tikimybė susirgti, nes padidėja cholesterolio kiekis, pakyla kraujospūdis, o tai yra rizikos veiksniai.
OBUOLIAI – visiems gerai žinomas vaisius, bei turbūt kiekvienam sode ar kieme atrandamas. Vitaminų obuoliuose nedaug, tačiau vaisiai labai vertingi, nes juose gausu ląstelienos, mineralinių druskų (geležies, mangano, kalio, natrio, kalcio), fi toncidų ir ypač pektinų. Obuolių skonį lemia cukrus (daugiausia fruktozė), organinės rūgštys (obuolių ir citrinų), rauginės medžiagos, jų kiekis ir santykis. Kvapą suteikia…