Mažinkite riebalų suvartojimą
Gelapo instituto atliktos apklausos rezultatai parodė, jog 85 proc. apklaustų 50 metų ir vyresnių žmonių nuolat tikrinosi savo cholesterino kiekį, o tarp 35-49 metų respondentų tokių buvo tik 50 proc. Visose amžiaus grupėse vidutiniškai tik vienas iš trijų suaugusiųjų (buvo apklausta 900) žinojo savo cholesterino kiekį.
Pirkite mažo riebumo arba liesą pieną ir jogurtą. Vietoj riebios grietinėlės rinkitės nugriebtą pieną arba jų mišinį – 1:1. Atsisakykite riebių sūrių.
Jums gali būti naudingas nugriebtas pienas. Buvo stebimi 67 pacientai, kurie 12 savaičių kasdien išgerdavo po ketvirtį kvortos (237 ml) nugriebto pieno. Pasirodo, jų cholesterino kiekis sumažėjo vidutiniškai 8 proc.
Kad jūsų maiste sumažėtų sočiųjų riebalų, vietoj sviesto vartokite margariną. Kuo jis minkštesnis, tuo mažesnis jo hidrogenizavimas. Geriausi tie margarinai, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra skystas kukurūzų arba sojų aliejus. Kuo mažiau valgykite sumuštinių su sviestu.