Trys žingsneliai dieglių priežastims nustatyti

Pirmasis žingsnelis: Rašykite dienoraštį

Dienoraščio rašymas naudingas dviem aspektais: Tu Gali pastebėti tam tikrus požymius, Kurie gydytojui padėtų Nustatyti Medicininės dieglių priežastis, ir tam tikrus sutapimus. Štai ką pastebėjo viena mama: “Tomis dienomis, kai kūdikį didžiąją dienos dalį nešioju nešyklėje, jis nerimauja Mažiau”. Taip ir tu Gali išsiaiškinti:

• Kas sukelia verkimo priepuolius ir kas Juos numaldo?

• Ar jie prasideda panašių dienos metu? Ar mažylis nuo skausmo prabunda naktį? Kiek trunka priepuoliai? Kaip dažnai jie užeina?

• Ar verkimo protrūkiai retėja, dažnėja, ar išlieka toks pats skaičius?

• ar yra Koks nors Ryšys su maitinimo būdu – mišiniu, buteliuku ar žinduku, – maitinimo trukmė ar Kūdikio padėtimi maitinat? Ar kas nors pasikeičia bandant Nauja mišinį ar maitinimo Būda? Ar mažylis atpila po maitinimo? Kaip dažnai? Kaip greitai po maitinimo? Ar daug? Jei nemaitini krūtimi, gal pastebėjai ryšį TARP to, ką valgai ir kiek mažylis verkia?

• Ar Kūdikio pilvukas išsipūtęs? Galbūt jis priryja daug oro ar išsisk

Iria daug dujų?

• Stebėk Kūdikio žarnyno peristaltiką: Koks Bangų dažnis? Ar jos švelnios, staigios ar tolygios? Galbūt pastebėjai tuštinimosi dažnio ar išmatų pobūdžio pasikeitimus, susijusius su maitinimo pokyčiais?

• Ką išbandei norėdama padeti kūdikiui? Kas padejo? O kas ne?

Antrasis žingsnelis: Kreipkitės į gydytoja

Nepasitenkink Penkių minučių konsultaciją. Norint Įvertinti kenčiančio Kūdikio ir jo išvargintų tėvų situacija, gydytojui reikia laiko. Prašyk, Kad gydytojas kabinete pakonsultuotų ilgiau. Prieš atvykdama su sava Kūdikių, galisų aprašyti priepuolius ir nusiųsti jam laišką. Jei tik imanoma, konsultacijoje Turėtų dalyvauti ir mama, ir tėtis. Mamos Dažniausiai sumenkina problema, o tėčiai ją išsako Tokia, kokia ji yra. Niekada iš tikrųjų neįvertinau, kiek JEGU iš sava Šeimos pareikalauja dieglius kenčiantis kūdikis, kol vienas tėtis prasitarė: “praeita savaite vyras atliko vazektomiją. Nenorėčiau išgyventi to dar kartą”.

Nufilmuokite kūdikį priepuolio metu. Norėdami padeti gydytojui Įvertinti, koks stiprus būna priepuolis, jo metu nufilmuokite kūdikį. Parodykite juostą gydytojui dar prieš Jūsų vizitą. Žiūrėdamas įrašą aš galiu Įvertinti, ar mažylis verkia siaip sau, ar jis kenčia. Taip lengviau Atrasti priežastis. Be to, juosta naudinga ne tik gydytojui, bet ir nuramina tėvus, Kurie Mažų Mažiausiai Turi įrodymus, kokia kankynę patiria Kiekvieną vakarą. Viena karta išsekę Tėvai, prieš atvykdami į susitikimą, vyras Atsiuntė juostą. Pasižiūrėjęs supratau, kaip kenčia kūdikis ir kokie nusivylę Tėvai nežinodami, kaip jam padeti. Neslėpkite, kiek daug rūpesčių Jums Suteikia Mažylis. Štai ką pareiškė viena nuvargusi Mama: “Aš neišeisiu iš Jūsų tol, kol nenustatysite, kodėl mano kūdikis verkia”.

Trečiasis žingsnelis: Nuolat Ieškokite atsakymų

Jei nuojauta kužda, Kad tavo kūdikiui Kažkur tikrai skauda, nenustok ieškoti priežasčių, išbandyk įvairias skausmą palengvinančias priemonės. Būtent taip darė Ši atkakli Mama:

“Amelija – pirmasis mūsų vaikas. Nuo pat gimimo ji verkė Dažnai ir mes, būdami nepatyrę tėvai, nieko nedarėme. Kai jai suejo dvi savaites, gyvenimas pasisuko kita linkme. Amelija pradėjo verkti kankinančiu balsu. Buvo net Sunku tai apibūdinti. Galiausiai verksmas Buvo toks Stiprus, Kad niekaip negalejau jos nuraminti. Ji spiege, staugė ir, neabejotinai, kentė skausmą. Mes pradėjome įtarti, Kad mažyte Turi Problemų su Vidaus organais.

Amelija ant mano Krūtinės išmiegodavo vos keturias valandas per naktį. Tą Visą laiką aš ją sūpavau ir maitinau, o vyras, palaikydamas mane emociškai, šalia gulėjo ant grindų. Mus tai tiesiog gniuždė. Mažylė visai mažai valge, o po maitinimo tik daugiau verkė ir verkė. Jos būsena puikiai atitiko dieglių požymius: pritraukti KELIAI, glaudimasis prie mūsų krūtinių, nenumaldomos dejonės, besitęsiančios Daugiau nei Dvylika valandu per dieną. Mūsų pediatrė tikino: “Visi Kūdikiai verkia”. Nepatenkinti pakeitėme gydytoja.

Naujoji gydytoja galvojo, Kad viskas Dėl mano pieno, ir pasiūlė nustoti žindyti. Taciau verksmas ir toliau tęsėsi, o MES uoliai ieškojome priežasčių. Nukentėjo mūsų santuoka, šeimyninis gyvenimas, emocinė GEROVĖ.

Pradėjau tyrinėti pati. Perskaičiau visas knygas apie vaikų priežiūra. Štai tada atradau gydytojo Sears “Apie knygas” Kūdikio VADOVAS “ir” Neramaus ir Dėmesio reikalaujančio vaiko auginimas “. Manu vyrais garsiai perskaitė GER (gastroesofaginio refliukso) simptomus. Štai tada supratome, Kad atsakymą jau Radome. Paskambinau gydytojui Sears,” UI ir susitariau susitikti . Amelijos būsena Buvo tokia kaip visada ir konsultacijos metu ji autobusai perstojo verkė. Gydytojas nustatė, jog ji tikrai kentė nuo BIR ir paskyrė du vaistus. Amelija pasidarė kur kas ramesnė ir Mažiau verkė.

Dabar Amelijai šeši su puse mėnesio. Pradedu suprasti, kodėl mano drauges taip džiaugėsi motinyste. Per ašaras miglotai prisimenu pirmuosius tris mėnesius. RES ėjome iš proto ir galvojome, Kad Artėja galas. Panašaus Likimo tėvams patarciau pasikliauti sava nuojauta. Savo vaiką apginti ir užstoti galite tik jūs. Priverskite kitus jus išklausyti “.

 

 

www.eli.mama.lt

(Apsilankyta 141 viso, 1 šiandien)


Similar Posts