Lietiniai/Unspash

Vasariški lietiniai su varške ir braškėmis – tobulas desertas šeimai

Lietiniai su varške – tai klasika, kurią mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. O kai pagardinama šviežiomis braškėmis, šis patiekalas tampa tikru vasaros favoritu. Šis receptas puikiai tinka savaitgalio pusryčiams, lengviems pietums ar saldžiam pavakariui.


Ingredientai lietiniams (apie 8 vnt.):

  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 ml vandens (geriausia gazuoto)
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas aliejaus (ir šiek tiek kepimui)

Varškės įdarui:

  • 250 g varškės (geriausia 9 % riebumo)
  • 2–3 šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto
  • 1–2 šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • (nebūtina) keli lašai citrinos sulčių

🍓 Papuošimui:

  • 200 g šviežių braškių
  • Medaus, klevų sirupo arba miltinio cukraus apibarstymui

Paruošimas:

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Įpilkite pieną, vandenį, suberkite miltus, plakite, kol neliks gumulėlių. Galiausiai įmaišykite aliejų.
  2. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus – plonai, iš abiejų pusių, kol švelniai parus.
  3. Varškės įdarui sumaišykite varškę su grietine (arba jogurtu), cukrumi, vaniliniu cukrumi ir, jei norisi, lašu citrinos sulčių.
  4. Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Ant lietinio dėkite varškės įdaro, kelis braškių griežinėlius, susukite ar sulankstykite į vokelį.
  6. Patiekite su likusiomis braškėmis, šlakeliu medaus, klevų sirupo arba pabarstykite milteliniu cukrumi.

Patarimai mamoms:

  • Įdarą galite praturtinti tarkuotu obuoliu ar uogiene – vaikai mėgsta saldesnius variantus.
  • Jei norite traškesnio varianto – lietinius galima apkepti keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių.
  • Tinka tiek šilti, tiek šalti – puikus pasirinkimas net ir įkeliant į dėžutę iškylai.
(Apsilankyta 10 viso, 1 šiandien)