Upėtakiai su rūkytu kumpiu
Upėtakiams paruošti naudosime:
4 išdarinėti upėtakiai (po 300 g)
maltų juodųjų pipirų
1 citrina, supjaustyta j keturias dalis
4 baziliko arba peletrūno ūgliai
4 ploni lieso rūkyto kiaulienos kumpio
griežinėliai
Papuošimas:
citrinų griežinėlių
šviežių daržo builio ūglių
Salotoms:
šviežių pomidorų
citrinų
trūkažolių ir šparagų
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Upėtakius pagardinti juodaisiais pipirais bei citrinų sultimis. Į vidų įdėti po baziliko arba peletrūno ūglį. Kiekvieną žuvį apvynioti plonu rūkyto kumpio griežinėliu, dar kartą pabarstyti pipirais ir sudėti į plačią storasienę kepimo skardą. Kepti orkaitėje 15-20 min., kol suminkštės. Sudėti į lėkštes, papuošti ir patiekti karštus su šviežių pomidorų, citrinų, trūkažolių bei šparagų salotomis.