Upėtakiai su rūkytu kumpiu

upėtakiai su rukytu kumpiu Upėtakiams paruošti naudosime:

4 išdarinėti upėtakiai (po 300 g)

maltų juodųjų pipirų

1 citrina, supjaustyta j keturias dalis

4 baziliko arba peletrūno ūgliai

4 ploni lieso rūkyto kiaulienos kumpio

griežinėliai

Papuošimas:

citrinų griežinėlių

šviežių daržo builio ūglių

Salotoms:

šviežių pomidorų

citrinų

trūkažolių ir šparagų

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Upėtakius pagardinti  juodaisiais pipirais bei citrinų sultimis. Į vidų  įdėti po baziliko arba peletrūno ūglį. Kiekvieną žuvį apvynioti plonu rūkyto kumpio griežinėliu, dar kartą pabarstyti pipirais ir sudėti  į plačią storasienę kepimo skardą. Kepti orkaitėje 15-20 min., kol suminkštės.  Sudėti į  lėkštes, papuošti ir patiekti karštus su šviežių pomidorų, citrinų, trūkažolių bei šparagų salotomis.

(Apsilankyta 138 viso, 1 šiandien)


Similar Posts