Trapūs pyragėliai su kopūstais
Kopūstų pyragėliams reikės:
Tešlai: 50 g mielių
žiupsnelio druskos ir cukraus
½ kg miltų
½ pakelio margarino
¾ stiklinės grietinės
2 kiaušinių
Įdarui: 200-300 g kopūsto
200 g džiovintų grybų
1 svogūno
1 kietai virto kiaušinio
aliejaus, druskos, pipirų
kiaušinio baltymo pyragėliams aptepti
Iš pradžių paruoškime įdarą: smulkiai supjaustome ir puode su vandeniu troškiname kopūstus kol jie suminkštės. Kitame puode su aliejumi pakepsime smulkiai supjaustytą svogūną. Ištroškintus kopūstus sudėsime į puodą su svogūnais ir džiovintais grybais. Grybus iš anksto reikia pamirkyti vandenyje ir išvirti prieš ruošiant patiekalą. Galiausiai įdėti smulkiai supjaustytą virtą kiaušinį ir įdaras jau bus paruoštas. Ruošiame tešlą: mielas sutriname su druska ir cukrumi, įdedame kiaušinį, miltus, grietinę bei margariną. Viską maišome tol, kol tešlą bus galima minkyti rankomis. Tešlą padaliname į 4 lygias dalis ir kiekvieną gabaliuką kočiojame maždaug ½ cm storio apvalų blyną, jį padaliname kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po šaukštą įdaro ir užlankstome kampus.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir dedame pyragėlius. Juos aptepame kiaušinio baltymu ir kepame kol gražiai pagels.