Švieži kopūstai su grybais
Šviežiems kopūstams paruošti reikės:
2 svogūnai
1 kopūstas (apie 1 kg svorio)
1 l virtų grybų
4 pomidorai
pipirų, lauro lapų, krapų, druskos
Paruošimas:
Svogūnus supjaustyti ir pakepti keptuvėje su aliejumi. Tada susmulkinti kopūstą ir sudėti kartu su svogūnais į keptuvę. Viską pagardinti prieskoniais, lauro lapeliais. Kai kopūstas suminkštėja reikia suberti smulkiai supjaustytus virtus grybus, jų turi būti tiek pat kiek ir kopūsto – lygiomis dalimis. Dabar kopūstus su grybais reikia pakepti apie 10 min. Tuo metu iš šviežių pomidorų pagaminsime padažą. Juos reikia susmulkinti ir užpilti ant jau ištroškinų kopūstų. Šiuos kopūstus galima valgyti ir atšalusius, jie būna dar skanesni. Skanaus