Sveikas maistas – ilgas gyvenimas

Žmogaus kūnas sudėtas taip, kad funkcionuotų maždaug 120 metų, bet šitaip, matyt, niekada nebūna. Dažniausiai turbūt dėl to, kad sėsdami prie stalo, kiekvieną kartą prarandame dalį mums skirto laiko.

Kaip? Ogi pažiūrėkite, ką dedame sau į burną. Mes gauname su maistu per daug kalorijų, per daug cholesterino, per daug riebalų ir per mažai ląstelienos. Vartojame per daug prieskonių, per daug druskos, valgome per daug visokio beverčio maisto ir per mažai vitaminų bei mineralinių medžiagų.

Kad ir kokiu požiūriu vertintume savo mitybą, pasirodo, jog tai, ką valgome, ir tai, ko nevalgome, greitai nuvaro mus į kapus. Per daug cholesterino ir sočiųjų riebalų? Pasveikinkite save – šis pražūtingas duetas sukelia aterosklerozę, užkemša arterijas, sudaro sąlygas būsimiems širdies priepuoliams bei insultams. Per daug kalorijų? Tai dar vienas žingsnis ta pačia kryptimi: per didelis svoris – didžiausias rizikos susirgti diabetu veiksnys. Per mažai ląstelienos, trūksta kalcio? Galite neabejoti, kad padidėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu.

Šį sąrašą galima tęsti be galo. Bet, pasirodo, įmanoma išvengti beveik trečdalio pirmalaikių mirčių dėl šių ligų – reikia tik pakeisti savo mitybą.

(Apsilankyta 119 viso, 1 šiandien)