Staltiesėlių lankstymas
Šventiškai padengtam stalui naudojame medžiaginės staltiesėlės. Pradinis medžiaginės staltiesėlės dydis yra 40×40 arba 50×50 cm , kurios sulankstytos dedamos ant lėkštės.
Šventiškai padengtam stalui naudojame medžiaginės staltiesėlės. Pradinis medžiaginės staltiesėlės dydis yra 40×40 arba 50×50 cm , kurios sulankstytos dedamos ant lėkštės.
Komfortas namuose pirmiausia prasideda nuo funkcionalių ir kokybiškų įrenginių – jie padeda mums greičiau ir efektyviau atlikti visus buities darbus bei leidžia nebegalvoti apie kai kuriuos niuansus. Tad jeigu įsirenginėjate būstą ar tiesiog norite įsitikinti, kad Jūsų namuose yra viskas, ko reikia patogiai kasdienybei, kviečiame susipažinti su pačia populiariausia ir neabejotinai svarbiausia namų įranga. Skalbimo…
Paukščių šlauneles galite imti į ranką. Kad pirštai nesusiriebaluotų, šlaunelės kauliukas turėtų būti apvyniotas popieriaus karpiniais. Apgraužtus kaulus dėkite į lėkštelę kaulams bei maisto atliekoms, o pirštus nusiplaukite dubenėlyje. Vištos krūtinėlė, smulkinta arba su padažu patiekta paukštiena paprastai valgoma peiliu ir šakute.
Prie vaišių stalo vynus gerkite taip: Baltąjį vyną prieš raudonąjį; Aštraus skonio prieš švelnesnį; Jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Vynas turi tikti prie patiekalo. Prie lengvo maisto vaišinkite lengvu, vaisių skonio vynu, prie sunkaus ir riebaus – stipriu. Senos taisyklės, kad šviesus vynas tinka tik prie šviesios mėsos ir žuvies, tamsus – prie tamsios mėsos,…
Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute. A – Servetėlė B – Pagrindinė lėkštė C – Sriubos lėkštė ant pagrindinės lėkštės D – Duona ir sviesto lėkštė su sviestui tepti skirtu peiliuku E…
Pripažinkite, toli gražu ne kiekvienas žino ir moka tinkamai naudotis ant stalo sudėtai įrankiai bei taurėmis. Dėl to tenka patekti į nemalonią situaciją ir nemaloniai pasijausti dėl savo neišmanymo. Pabandykime jums padėti. Tai ką daryti, kai esate pakviesta pietų į prabangų restoraną, ir net nenutuokiate, kokiais įrankiais naudotis iš pradžių, karštam patiekalui, žuviai desertui…
Koks vaišių stalas be gėlių? Apie tai irgi reikia laiku pagalvoti, ypač jei jas užsakote pas gėlininką. Neužgožkite stalo žiedais. Ir stalo dekorą, ir gėles reikia derinti prie progos. Nedidėlei šventei bei vakarienei negausiame draugų būryje pakaks kuklios puokštelės ar nedidelės gėlių kompozicijos, didesnėms iškilmėms parinkite prašmatnesnę puokštę. Svarbu, kad gėlių spalvos derėtų prie stalo,…