Stalo įrankių išdėstymas

Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.

A – Servetėlė
B – Pagrindinė lėkštė
C – Sriubos lėkštė ant pagrindinės lėkštės
D – Duona ir sviesto lėkštė su sviestui tepti skirtu peiliuku
E – Vandeniui skirta taurė
F – Taurė baltam vynui
G – Taurė raudonam vynui
H – Šakutė žuviai
I – Pietų šakutė
J – Salotų šakutė
K – Pietų peilis
L – Peilis žuviai
M – Sriubos šaukštas
N – Desertinis šaukštelis ir šakutė pyragui

Rekomenduojama, kad salotų šakutė (J) būtų padėta į kairę nuo pietų šakutės (I). Tačiau šioje serviruotėje pietų šakutė padėta taip, kad būtų panaudota prieš salotų šakutę.

(Apsilankyta 275 viso, 1 šiandien)