Šokoladas dietos metu. Ar tai suderinama?
Riebiosios kakavos rūgštys padeda cholesterolio kaupimuisi ir yra puiki medžiaga, padedanti užpildyti mūsų riebalines ląsteles.
Feniletilaminas — gerina nuotaiką ir saugo nuo depresijos.
Šokolado flavanolai — atakuoja laisvuosius radikalus, apsaugodami organizmą nuo senėjimo procesų. Būtent flavanolai suteikia šokoladui rudą spalvą.
Logiška išvada: kuo tamsesnis šokoladas, tuo aukštesnės jo antioksidantinės savybės ir tuo jis naudingesnis Jūsų organizmui. Taigi, dietologų nuomone, idealiausias.
Šokoladas — kartusis juodasis šokoladas, kuriame yra virš 70% kakavos, o riebalų ir cukraus — minimalus kiekis. Mėgstantys baltą šokoladą arba šokoladą su riešutais, turėtų nusivilti. Netgi patys pažangiausi dietologai nerekomenduoja tokių šokoladų valgyti kiekvieną dieną.
Šokolado dieta lieknėjimui
Knygos “Šokoladinė dieta” autorius ir dietologas rašo, kaip sulieknėti trimis kilogramais per savaitę, neatsisakant “šokoladinių malonumų”. Visų pirma, būtina nuspręsti, kokiai “šokoholikų” kategorijai Jūs priklausote. Po to, griežtai kontroliuokite suvartojamo šokolado kiekį bei laikykitės žemiau pateiktų patarimų bei nurodymų.
Tai tėra tik keli pasiūlymai moterims, norinčioms riboti suvartojamą riebalų kiekį, tačiau negalinčioms atsisakyti šokolado. Siūlomas maistas turi būti kuo įvairesnis, jame turi būti gausu įvairiausių organizmui reikalingų medžiagų, tačiau jei Jums pavyks maisto racioną su tam tikrais apribojimais įgyvendinti, galite save palepinti, antroje dietos pusėje.
Autorius: www.super-lady.ru