Servetelių lankstymas 3 (vilkdalgis, lelija)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.
Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „vilkdalgis“ ir „lelija“.

„Vilkdalgis“

Už šį paprastą servetėlių lankstymo būdą reikėtų dėkoti Ptrancūzijos monarchams. Šitokią servetėlę sulankstysite taip greitai, kad net neatsiminsite tai darę.

1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų;
2. Perlenkite servetėlę pusiau, lenkdami viršutinį kairįjį kampą link apatinio dešiniojo;
3. Pasukite servetėlę taip, kad kampai būtų atsuktio į jus;
4. Kampą lenkite į viršų taip, kad jis būtų išsikišęs virš kraštinės linijos apie 2-3cm;
5. Sulankstykite visą servetėlę kaip „akordeoną“, pradėdami nuo bet kurios pusės;
6. Įstatykite servetėlę į stiklinę ar ant pačios apačios užmaukite žiedą ir štai darbas jau baigtas.

vilkdalgis

(Apsilankyta 1 312 viso, 1 šiandien)