Papuoškite stalą gėlėmis

stalo puosima gelemis

Koks vaišių stalas be gėlių? Apie tai irgi reikia laiku pagalvoti, ypač jei jas užsakote pas gėlininką. Neužgožkite stalo žiedais. Ir stalo dekorą, ir gėles reikia derinti prie progos. Nedidėlei šventei bei

vakarienei negausiame draugų būryje pakaks kuklios puokštelės ar nedidelės gėlių kompozicijos, didesnėms iškilmėms parinkite prašmatnesnę puokštę.

Svarbu, kad gėlių spalvos derėtų prie stalo, prie puošybos elementų ir patalpos, o gėlių kompozicija – prie stalo formos: keturkampiai stalai puošiami keturkampėmis arba pailgomis gėlių kompozicijomis, apvalūs – apvaliomis.

Gėles statykite prieš svečiams atvykstant ir stenkitės jų daugiau nejudinti, nes kompozicija (į kempinę susmaigstytos gėlės) gali sušlapinti staltiesę ir šeimininkei pridaryti papildomų rūpesčių.

Jei patys darote gėlių kompoziciją ar puokštę, jums prireiks žemų indų ar negilių dubenų; iškloję juos specialiomis samanomis (prieš tai juos suvilgę šaltame vandenyje) arba specialia mase, galite smaigstyti gėles. Susmaigstykit gėles taip, kad pagrindo nesimatytų. Nenaudokit stipriai kvepiančių ar greit vystančių gėlių. Nedarykit aukštos kompozicijos, nes priešpriešais sėdintys svečiai vieni kitų nematys.

(Apsilankyta 860 viso, 1 šiandien)