Pagalbiniai virtuvės įrankiai
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Retas kuris mėgsta atlikti namų ruošos darbus, tačiau tvarkytis kur kas lengviau, kai į šiuos procesus įsitraukia visa šeima ─ net ir patys mažiausieji. Visgi, siekiant, jog šios užduotys ir vaikams netaptų kančia, labai svarbu tinkamai juos nuteikti ir leisti suprasti, kad namų tvarkymas yra įprasta kasdienės rutinos dalis ─ šie patarimai padės tai padaryti….
„Servetėlė su žiedu“ Vėduoklės tipo servetėlių lankstymas paprastai yra pats lengviausias servetėlių lankstymo ir pateikimo būdas. Šis būdas nuo paprastos vėduoklės skiriasi tik tuo, kad vėduoklės apačią užfiksuoja žiedas. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite servetėlę pusiau ir vėl ją atlenkite. Per vidurį turi likti sulenkimo žymė; 3. Lankstykite servetėlę kaip „akordeoną“…
Atrodysite nemandagiai prie stalo, jei: ◦ čepsėjimas ir riaugėjimas ar kramtomosios gumos kramtymas, ◦ kuždėjimasis su kaimynu ranka prisidengus burną, ◦ brūžinimas ar tabalavimas kojomis, ◦ kalbėjimas mobiliuoju telefonu (tai galima daryti tik kraštutiniu atveju). ◦ šukavimasis. ◦ remsitės alkūnėmis į stalą, ◦ servetėlę dėsite po kaklu, o ne ant kelių, ◦ pavalgę stipriai trinsitės…
Braškių ir žemuogių uogas pūdo kekerinis, skystasis, odiškasis ir kiti puviniai. Krūmeliai vysta dėl fitoftorozės (maro), verticiliozės, fuzariozės ir kitų pašaknio ligų, lapus pažeidžia šviesmargė, rudoji ir kitos dėmėtligės. Kekerinis puvinys. Ligą sukelia grybas Botrytis cinerea Pers (pilkasis kekeras). Be braškių jis pūdo ir visas kitas uogas, daržoves bei dekoratyvinius augalus. Labiausiai nukenčia braškių uogos,…
Jei mėgstate gaminti, turbūt žinote, kokios svarbios maisto skoniui bei aromatui yra žolelės bei prieskoniai. Atrodo, kad įdedi jų nedaug, bet išsiskleidžia visa puokštė aromatų ir kvapų. Maistas su žolelėm bei prieskoniais ir be jų yra kitokio skonio. Kita vertus, ne visas žoleles galime naudoti valgio darymui, nes jos naudojamos medicininiais ir terapiniais tikslais. Daugelis…