Pagalbiniai virtuvės įrankiai
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Tuomet, kai namuose norisi užtikrinti švarią ir tvarkingą atmosferą, ypatingai praverčia dulkių siurbliai. Visgi, vien tik šio įrenginio įsigyti neužtenka – jei norite siurbimo darbus atlikti efektyviau, vertėtų išbandyti šias gudrybes. Pasirinkite tinkamą dulkių siurblį. Tai esminis dalykas, kuris užtikrins, kad šis buities darbas visuomet būtų efektyvus ir malonus. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į tai, kokioms…
Šventiškai padengtam stalui naudojame medžiaginės staltiesėlės. Pradinis medžiaginės staltiesėlės dydis yra 40×40 arba 50×50 cm , kurios sulankstytos dedamos ant lėkštės.
Pripažinkite, toli gražu ne kiekvienas žino ir moka tinkamai naudotis ant stalo sudėtai įrankiai bei taurėmis. Dėl to tenka patekti į nemalonią situaciją ir nemaloniai pasijausti dėl savo neišmanymo. Pabandykime jums padėti. Tai ką daryti, kai esate pakviesta pietų į prabangų restoraną, ir net nenutuokiate, kokiais įrankiais naudotis iš pradžių, karštam patiekalui, žuviai desertui…
Šampano gėrimo procesas apipintas daugeliu tradicinių subtilybių. Pirmiausia, šampanas į stalą patiekiamas atšaldytas iki 7-9 laipsnių. Tokia temperatūra pabrėžia gėrimo skonį ir atskleidžia kvapų puokštę. Putojantis vynas šaldomas specialiame kibirėlyje, kuris pripildomas ne ledų (kaip įpratę galvoti mes), o ledinio vandens su jame plaukiojančiais ledukais. Butelis atidaromas kaip galima tyliau, vengiant pasišaudymų ir pasilaistymų –…
Dėmes būtina valyti iš karto. Į audinį įsigėrusį skystį išvalyti sunkiau. Lengviausiai dėmes išvalyti iš šviesių medvilninių ar lininių medžiagų. Jas galima karštai skalbti ir kabinti saulėje, nepakenkiant audiniui. Dėmių valymas sudėtingesnis iš jautresnių ir spalvotų, tamsių medžiagų bei kilimų. Tuo atveju būtina ne tik skubiai valyti dėmę, bet ir gerai mokėti, kad naikinant vieną…
Stalo niekada neperkraukite. Puošybos detales reikia derinti ne tik prie vaišių progos, bet ir tarpusavyje; taigi puošybai naudokit tik prašmatnias, arba vien tik paprastas medžiagas. Galbūt originalu derinti įvairius stilius, tačiau toks stalas atrodys nenatūralus, o šeimininkai neišmanėliai. Vargu ar nudžiugs svečiai, jei puošyba užgoš stalo gėrybes. Jos detalės iš natūralių medžiagų (šiaudų, žolės ir…