Omaro ir kitų vėžiagyvių valgymas
Valgant ypatingus patiekalus naudojami specialūs įrankiai. Jeigu jums kartais tektų spėlioti, kas jūsų lėkštėje, kas valgoma, o kas ne, jau nekalbant apie tai, kaip naudotis įmantriais įrankiais, nedvejodami kreipkitės į šeimininką ar restorano padavėją. Būtų apmaudu, jei neparagautumėt skanaus patiekalo tik dėl to, kad nežinotumėte, kaip pagal visas taisykles susmulkint ir valgyti.
Kaip valgyti krevetes?
Krevetes išlukštenate pirštais. Į kairę paėmę krevetės galvutę, dešine lenkiate uodegos galą prie galvutės, kad perlūžtų nugaros šarvas. Nuo uodegos nulupę šarvą, išimate minkštimą. Tik atsargiai, nes gali ištrykšti syvai! Kad nesuteptumėt drabužių darinėdami krevetes, pakaklėj pasiriškite specialią servetėlę. (Šiuo atveju tai galima)