Nemėgstantiems žuvies
Tiems, kurie nemėgsta žuvies, yra kito maisto. Graikiniai riešutai bei jų aliejus, sojų pupos, pupos ir rapsų aliejus – taip pat geri riebiųjų rūgščių šaltiniai.
Būtina valgyti mažiau mėsos ir daugiau viščiukų. Viščiukai – vienas geriausių mėsos pakaitalų. Už juos vertingesnės tik žuvys. Nors vištienoje nėra riebiųjų rūgščių, sočiųjų riebalų joje mažiau negu jautienoje, kiaulienoje arba avienoje.
Geriausia viščiukų su visa odele nekepti keptuvėje arba orkaitėje, o virti keraminiuose induose arba troškinti. Viščiukų odelėje randama didžioji dalis riebalų, todėl patiekalus reikia gaminti be odelės arba prieš valgant ją nupjauti.
Nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų mažiausiai miršta žmonių, kurie valgo daug ląstelienos. Ląsteliena taip pat padeda išvengti storosios žarnos vėžio ir kai kurių kitų ligų.
Mokslininkai mano, kad ląsteliena galbūt neleidžia susidaryti kraujo krešuliams, kurie gali užkimšti arterijas ir sukelti širdies priepuolį arba insultą.
Morkos – dar vienas puikus būdas cholesterino kiekiui sumažinti, neabejoja mokslininkai. Kasdien sugraužiant po dvi morkas, cholesterino kiekį galima sumažinti net 20 proc. Taip pat sveika valgyti svogūnus, kopūstus ir brokolius.