Nemėgstantiems žuvies

Tiems, kurie nemėgsta žuvies, yra kito maisto. Graikiniai riešutai bei jų aliejus, sojų pupos, pupos ir rapsų aliejus – taip pat geri riebiųjų rūgščių šaltiniai.

Būtina valgyti mažiau mėsos ir daugiau viščiukų. Viščiukai – vienas geriausių mėsos pakaitalų. Už juos vertingesnės tik žuvys. Nors vištienoje nėra riebiųjų rūgščių, sočiųjų riebalų joje mažiau negu jautienoje, kiaulienoje arba avienoje.

Geriausia viščiukų su visa odele nekepti keptuvėje arba or­kaitėje, o virti keraminiuose induose arba troškinti. Viščiukų odelėje randama didžioji dalis riebalų, todėl patiekalus reikia ga­minti be odelės arba prieš valgant ją nupjauti.

Nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų mažiausiai miršta žmo­nių, kurie valgo daug ląstelienos. Ląsteliena taip pat padeda išvengti storosios žarnos vėžio ir kai kurių kitų ligų.

Mokslininkai mano, kad ląsteliena galbūt neleidžia susidaryti kraujo krešuliams, kurie gali užkimšti arterijas ir sukelti širdies priepuolį arba insultą.

Morkos – dar vienas puikus būdas cholesterino kiekiui su­mažinti, neabejoja mokslininkai. Kasdien sugraužiant po dvi mor­kas, cholesterino kiekį galima sumažinti net 20 proc. Taip pat svei­ka valgyti svogūnus, kopūstus ir brokolius.

(Apsilankyta 86 viso, 1 šiandien)


Similar Posts