Kopūstų salotos su graikiniais riešutais ir razinomis
Kopūstų salotoms reikės:
0,5 kg šviežio kopūsto
2 svogūnai su laiškais
saujelė šviežių petražolių
1 šaukštas razinų
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas vyno acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
graikinių riešutų papuošimui
Smulkiai supjaustyti kopūstą, svogūną ir petražoles. Razinas keletą minučių pamirkyti šiltame vandenyje. Riešutus susmulkinti. Poto visus ingridientus suberti į didelį salotų indą. Padažui paruošti naudosime aliejų, vyno actą ir prieskonius. Paruoštą padažą užpilti ant salotų. Salotas rekomenduojama 30 min palaikyti šaldytuve kol padažas įsigers. Salotas galima patiekti su keptos mėsos patiekalais. Kopūstų salotos puikiai tiks prie įvairių patiekalų.