Keli patarimai, kaip valgyti

Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių laikomasi daugelyje šalių.

◦ šakutę visados laikykite kairėje, o peilį dešinėje rankoje ašmenimis į lėkštės pusę,

◦ valgykite negestikuliuodami įrankiais,

◦ jeigu valgydami kai kuriuos patiekalus vietoj peilio naudojate šaukštą, jį laikykite dešine, o šakutę kaire ranka,

◦ valgydami sriubą dešine, kairės rankos ant stalo krašto nelaikykite, sėdėkite tiesiai ir “nemerkite nosies” į sriubą,

◦ jei valgydami norite padaryti pertraukėlę, padėkite stalo įrankius kotais į šalis arba, jei yra, ant specialaus stovelio,

◦ jei valgiai patiekiami ant papildomos lėkštės, pavalgę įrankius padėkite ant jos.

(Apsilankyta 89 viso, 1 šiandien)