Keli patarimai, kaip valgyti
Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių laikomasi daugelyje šalių.
◦ šakutę visados laikykite kairėje, o peilį dešinėje rankoje ašmenimis į lėkštės pusę,
◦ valgykite negestikuliuodami įrankiais,
◦ jeigu valgydami kai kuriuos patiekalus vietoj peilio naudojate šaukštą, jį laikykite dešine, o šakutę kaire ranka,
◦ valgydami sriubą dešine, kairės rankos ant stalo krašto nelaikykite, sėdėkite tiesiai ir “nemerkite nosies” į sriubą,
◦ jei valgydami norite padaryti pertraukėlę, padėkite stalo įrankius kotais į šalis arba, jei yra, ant specialaus stovelio,
◦ jei valgiai patiekiami ant papildomos lėkštės, pavalgę įrankius padėkite ant jos.