Karštas šokoladas
Karštam šokoladui pagaminti reikės:
25 ml pieno
25 ml grietinėlės
100 ml kokosų pieno
100 g juodojo šokolado
1 šaukštas tamsaus romo
1 šaukštas rudojo cukraus
1 žaliosios citrinos sulčių
1 cinamono lazdelė
1 šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelio, kakavos ir aitriųjų paprikų mišinio (Santa Maria)
0,5 litro vanilinių ledų arba šerbeto
Paruošimas:
Sumaišykite pieną, grietinėlę, kokosų pieną, rudąjį vanilinį cukrų, įmeskite cinamono lazdelę, viską užvirinkite ir palikite kelias minutes, kad pravėstų. Išimkite cinamono lazdelę, suberkite mažais gabaliukais susmulkintą šokoladą ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Supilkite romą ir citrinos sultis, suberkite kakavos ir aitriųjų paprikų mišinį. Dar šiltą šokoladą supilkite į stiklinį indą, uždėkite ledų ir pagardinkite kakavos ir aitriųjų paprikų mišiniu. Skanaus!