Kalėdinis butelio dekoravimas
Retas kuris mėgsta atlikti namų ruošos darbus, tačiau tvarkytis kur kas lengviau, kai į šiuos procesus įsitraukia visa šeima ─ net ir patys mažiausieji. Visgi, siekiant, jog šios užduotys ir vaikams netaptų kančia, labai svarbu tinkamai juos nuteikti ir leisti suprasti, kad namų tvarkymas yra įprasta kasdienės rutinos dalis ─ šie patarimai padės tai padaryti….
Kiek pilti gėrimo, priklauso nuo gėrimo rūšies ir taurės paskirties. Baltojo ar putojančio vyno ir šampano pripilame tik du trečdalius taurės. Į dideles, pavyzdžiui, burgundiškojo ir bordo vyno taures, tiek daug nepilame, nes tada tektų į jas supilti puse butelio! Pilame tiek, kiek ir į paprastą taurę. Restorane dažniausiai siūloma 200 g. Vyno, mažiau ištroškę…
Braškių ir žemuogių uogas pūdo kekerinis, skystasis, odiškasis ir kiti puviniai. Krūmeliai vysta dėl fitoftorozės (maro), verticiliozės, fuzariozės ir kitų pašaknio ligų, lapus pažeidžia šviesmargė, rudoji ir kitos dėmėtligės. Kekerinis puvinys. Ligą sukelia grybas Botrytis cinerea Pers (pilkasis kekeras). Be braškių jis pūdo ir visas kitas uogas, daržoves bei dekoratyvinius augalus. Labiausiai nukenčia braškių uogos,…
Fantazija gali nuvesti jus prie ypatingų dovanų, tačiau nereikėtų atsisakyti klasikos. Gardus šlakelis, skaitiniai, gėlės, saldumynai, kaklaraištis – tokios atsinešamos dovanėlės nebūtinai yra pasenusios ar nuobodžios. Net klasikiniai dalykai gali atrodyti išieškoti ir patrauklūs ar net nustebinti, jei įdomiai įteikiami. Ar galima dovanoti alkoholinius gėrimus? … tikrai prašausite pro šalį tik tada, jei asmuo yra…
Žmogus valgo ir geria ne vien norėdamas palaikyti gyvybines funkcijas, – tai malonumas, galimybė susitikti su draugais ir bičiuliais, proga įdomiai pabendrauti ir pasisemti naujų įspūdžių. Kada, kur ir su kuo – progų gausybė, bet ne mažiau yra klaidų ir taisyklių, todėl nestebina nusistovėję papročiai ir tradicijos, elgsenos prie stalo manierų gausa, etiketo reikalavimai. Atvykus…
Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali buti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas. Karštiems žuvies patiekalams valgyti naudojami didieji žuvies įrankiai. Jie yra tokio paties dydžio kaip ir mėsos įrankiai, tik…