Kakava su zefyrais

Vienas iš būdų kaip pateikti seniai daugelio pamėgtą šokoladinį gėrimą.

Gėrimas atrodys ypač gražiai jeigu jį patieksite stikliniuose puodeliuose.

Argi tai ne puiki priežastis pasikviesti keletą draugių paplepėti prie kakavos puodelio?

Vienam kakavos puodeliui jum reikės šių ingridientų:

¾ pieno puodelis;

2 v. šaukštai plaktos grietinėlės;

1 gausus a.šaukštas kakavos miltelių;

1/3 a.šaukšto vanilinio cukraus;

1 v.šaukštas cukraus;

Dalis kartaus šokolado plytelės;

Keli zefyrų gabaliukai.

 

Visų pirma išplakite grietinėlę iki tankios masės ir pastatykite į šaldytuvą. Žinoma, galite naudoti ir paruoštą pirktinę plaktą grietinėlę.

Pašildom pieną iki virimo, įdedam kakavos miltelių, cukrų, vanilinį cukrų ir užverdam įprastą kakavą.

Plytelę kartaus šokolado laužom nedideliais gabalėliais 5-6cm pločio ir dedam kelis tokius gabalėlius į kakavos puodelio dugną.

Įpilam pieną i puodelį, viršų papuošiam plakta grietinėle ir keliais zefyrais.

(Apsilankyta 1 878 viso, 1 šiandien)

Susiję straipsniai

Staltiesės stalui Šiandien ant vaišių stalo tiesdami staltiesę net nesusimąstome, kad ją jau XIV a. viduryje tiesė mūsų protėviai. Kartais staltiesę ats...
Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra Patiekiamo vyno temperatūra: lengvas baltasis, rožinis vynas 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis vynas: 10-12 C, aukščiausios ...
Kaip valgomi spagečiai? Tai ne tik  mažųjų svečių džiaugsmas, juos mėgsta ir suaugusieji. Šiuo atveju šakutė imama į dešinę, o šaukš...
Ko reikia, kad stalas atitiktų visus etiketo taisy... Staltiesė ir servetėlės turi būti sniego baltumo ar bent jau pastelinių spalvų, kad neužgožtų maisto. Stiklo dirbiniai privalo būti &scaron...
Žolelės gaminimui ir gydymui Jei mėgstate gaminti, turbūt žinote, kokios svarbios maisto skoniui bei aromatui yra žolelės bei prieskoniai. Atrodo, kad įdedi jų nedaug, bet i&sc...
Bendrojo naudojimo įrankiai Šaukštas ir šakutė mėsos gaminiams įsidėti iš bendro indo, Įrankiai salotoms įsidėti iš bendro indo, įrankiai žuvie...
Kaip laikyti taurę vyno Taurę vynui ar kitas taures su kojele imame už viršutinės kojelės dalies, bet ne už pačios taurės; negalima kišti į vidų pirštų,...