Kakava su zefyrais

Vienas iš būdų kaip pateikti seniai daugelio pamėgtą šokoladinį gėrimą.

Gėrimas atrodys ypač gražiai jeigu jį patieksite stikliniuose puodeliuose.

Argi tai ne puiki priežastis pasikviesti keletą draugių paplepėti prie kakavos puodelio?

Vienam kakavos puodeliui jum reikės šių ingridientų:

¾ pieno puodelis;

2 v. šaukštai plaktos grietinėlės;

1 gausus a.šaukštas kakavos miltelių;

1/3 a.šaukšto vanilinio cukraus;

1 v.šaukštas cukraus;

Dalis kartaus šokolado plytelės;

Keli zefyrų gabaliukai.

 

Visų pirma išplakite grietinėlę iki tankios masės ir pastatykite į šaldytuvą. Žinoma, galite naudoti ir paruoštą pirktinę plaktą grietinėlę.

Pašildom pieną iki virimo, įdedam kakavos miltelių, cukrų, vanilinį cukrų ir užverdam įprastą kakavą.

Plytelę kartaus šokolado laužom nedideliais gabalėliais 5-6cm pločio ir dedam kelis tokius gabalėlius į kakavos puodelio dugną.

Įpilam pieną i puodelį, viršų papuošiam plakta grietinėle ir keliais zefyrais.

(Apsilankyta 1 907 viso, 1 šiandien)