Kakava su zefyrais

Vienas iš būdų kaip pateikti seniai daugelio pamėgtą šokoladinį gėrimą.

Gėrimas atrodys ypač gražiai jeigu jį patieksite stikliniuose puodeliuose.

Argi tai ne puiki priežastis pasikviesti keletą draugių paplepėti prie kakavos puodelio?

Vienam kakavos puodeliui jum reikės šių ingridientų:

¾ pieno puodelis;

2 v. šaukštai plaktos grietinėlės;

1 gausus a.šaukštas kakavos miltelių;

1/3 a.šaukšto vanilinio cukraus;

1 v.šaukštas cukraus;

Dalis kartaus šokolado plytelės;

Keli zefyrų gabaliukai.

 

Visų pirma išplakite grietinėlę iki tankios masės ir pastatykite į šaldytuvą. Žinoma, galite naudoti ir paruoštą pirktinę plaktą grietinėlę.

Pašildom pieną iki virimo, įdedam kakavos miltelių, cukrų, vanilinį cukrų ir užverdam įprastą kakavą.

Plytelę kartaus šokolado laužom nedideliais gabalėliais 5-6cm pločio ir dedam kelis tokius gabalėlius į kakavos puodelio dugną.

Įpilam pieną i puodelį, viršų papuošiam plakta grietinėle ir keliais zefyrais.

(Apsilankyta 1 562 viso, 1 šiandien)

Susiję straipsniai

Kaip valgyti įmantrius patiekalus Griežtų taisyklių, kaip valgyti įvairius patiekalus, seniai nepaisoma. Puikus pavyzdys – minkštai virtas kiaušinis pusryčiams. An...
Stalo serviravimas, į ką reikia atkreipti dėmesį... Vaišių stalo puošnumą šiandien daugiau le­mia stalo serviravimas, saikinga puošyba ir origi­nalios idėjos negu įm...
Taurės šampanui Šampanas paprastai geriamas iš nelabai didelės, aukštos, tulpės formos šampano taurės ant aukštos kojelės. &Scaro...
Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą... Rengiant priėmimą, būtina deramai jį suplanuoti: sudaryti svečių sąrašą, išsiųsti kvietimus, pasirūpinti stalo serviravimu, meniu, pat...
Trapūs pyragėliai su kopūstais Kopūstų  pyragėliams reikės: Tešlai: 50 g mielių žiupsnelio druskos ir cukraus ½ kg miltų ½ pakelio margarino ¾...
Kiek gėrimo pilti į taures Kiek pilti gėrimo, priklauso nuo gėrimo rūšies ir taurės paskirties. Baltojo ar putojančio vyno ir šampano pripilame tik du trečdalius...
Keli patarimai, kaip valgyti Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių ...