Kaip valgomi vaisiai?

Kivį perpjauname pusiau ir iškabiname šaukšteliu. Dumplūnę paimame už stiebelio ir nuraškome mažą oranžinį vaisių, kurį suvalgome visą. Į popierių panašus apvalkalas lieka lėkštėje. Mangas su žievele pjaustomas išilgai skiltelėmis, kurios atskiriamos nuo kauliuko. Nuo skiltelių reikia nulupti žievelę ir valgyti su peiliu ir šakute.

Nykštukinį apelsiną galima valgyti visą. Karambolą patiekiame supjaustytą riekelėmis. Jas smulkiname peiliu ir šakute, plona vaisiaus žievelė taip pat valgoma. Papaja perpjaunama išilgai per pusę. Kauliukai pašalinami peiliu, o žievelė nulupama.

Melioną perpjauname pusiau ir išimame sėkleles (jei vaisius sunokęs, jas lengviausia išimti šaukšteliu). Meliono puseles galima iškabinti šaukšteliu arba supjaustytas riekelėmis valgyti peiliu ir šakute. Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute.

Greipfrutai paprastai patiekiami svečiams perpjauti pusiau. Vaisiaus minkštimą patogiausia valgyti išpjovus jį specialiu peiliuku (lenktas iš abiejų pusių dantytas peilis).

(Apsilankyta 99 viso, 1 šiandien)