Kaip ilgiau išlaikyti šviežius produktus šaldytuve?
Tinkamai laikomi produktai ne tik prailgina jų galiojimo laiką, bet ir nesumažina jūsų piniginės dydžio, mat rečiau tenka keliauti į parduotuvę. Nustebsite, kaip paprasta teisingai laikyti maistą:
Turbūt dažnai pasitaiko, kuomet šaldytuve randame drėgmės, ypatingai šaldytuvo apačioje. Drėgmę reikia nuolatos kontroliuoti ir valyti ją gerai vandenį sugeriančiomis servetėlėmis. Toks būdas ypatingai padeda apsaugoti daržoves ir vaisius nuo puvimo.
Jei norite, kad įvairūs žoliniai augalai jūsų šaldytuvuose išsilaikytų iki mėnesio, nuplaukite žoleles, tuomet nusausinkite ir dėkite į plastmasinį indelį. Gerai sandariai uždarykite. Tuomet žolelės išliks ne tik šviežios, bet ir traškios, tad bus lengviau ir maloniau pjaustyti, išskirs daugiau aromatų.
- Lauro lapas, įdėtas į miltus, makaronus ar ryžius, neleis juose veistis mažoms muselėms.
- Sūris mėgsta greitai džiūti, kol galiausiai lieka neįkandamas. Kad taip nenutiktų ir visą laiką sūris būtų drėgnas, laikykite jį sandariai uždaryti, kad visiškai nepatektų oro. Nebūtina laikyti plastmasiniame indelyje – pakaks plastikinio maišelio.
- Kuomet ridikėliai, morkas ar salotos praranda savo traškumą, įdėkite šiuo produktus į ledinį vandenį su žalia bulve. Tiesiog jūsų akyse daržovės ims „šviežėti“.
- Kai nusiperkate bananų, venkite juos iškart atskirti, nebent norite valgyti. Kitu atveju palikite juos susijungusius, taip jie lėčiau vys.
- Įdėkite kelis ryžių grudelius į druskinę. Jie absorbuos kondensaciją ir neleis druskai taip greitai sulipti į didelius gumulus.
- Galite iš anksto apsirūpinti sviestu. Jis, atskirai sudėtas į plastmasinius indelius, gali išbūti šešis mėnesius.
- Jei norite, kad dviejų pusių sūris arba rūgštus pienas išsilaikytų ilgiau, apverskite indelį, kuriame jie yra sudėti, aukštyn kojom. Tai sukurs vakuumą, kuris padės klestėti gerosioms bakterijoms.
- Tikėkite ar ne, medus yra bene vienintelis negendantis produktas. Vis dėlto, jis linkęs kietėti ir kristalizuotis. Jei taip nutinka, pakas tiesiog įdėti trisdešimčiai sekundžių į mikrobangę, ir medus vėl bus tinkamos konsistencijos.
- Rudąjį cukrų patartina laikyti šaldytuve, kad šis nesubėgtų į gumuliukus. Bet jei jau cukrus susigumuliavęs, berkite jį į maišelį kartu su duona, arba trumpai pašildykite mikrobangoje.
- Jei jums reikia tik kelių lašų citrinos sulčių, nepjaukite visos citrinos per pusę, užteks nupjauti citrinos viršūnėlę ir įlašinti kelis lašus, kur jums reikia. Perpjauta perpus citrina greitai sudžiūva.
- Jei nesate įsitikinę, kad kiaušinis yra šviežias, žiūrėkite, kaip jis elgiasi šaltame vandenyje. Šviežias kiaušinis skęsta, pagedęs – plūduriuoja.