Greipfrutų dieta
Laikantis greipfrutų dietos galima numesti 3 – 4 kg per savaitę. Greipfrutuose yra daug vitaminų ir mikroelementų.
Draudimas laikantis šios dietos tik vienas – nevalgyti po 19 valandos.
1 diena
Pusryčiai:
Greipfrutas arba jo sultys be cukraus, 2 gabalėliai po 25 g kumpio (be lašinių), kava arba arbata be cukraus.
Pietūs:
Greipfrutas ir daržovių salotos, užtaisytos citrinų sultimis (bet kokios krakmolą turinčios daržovės + žalumynai). 250 g porcija. Kava arba arbata.
Vakarienė:
Virta arba ant grotelių kepta mėsa (150 g žalios mėsos), žaliosios salotos su citrinos sultimis (200 g), arbata su šaukštu medaus.
2 diena
Pusryčiai:
Greipfrutas arba jo sultys + 2 kiaušiniai (ne kepti), arbata, kava be cukraus.
Pietūs:
Greipfrutas + 50 g sūrio (pageidautina 20 – 30 procentų riebumo), galima pakeisti 150 g naminio sūrio arba neriebios varškės.
Vakarienė:
200 g žuvies (pvz., kepta grilyje), daug žalių daržovių salotų, užtaisytų citrinų-alyvuogių užpilu (t.y. arbatinis šaukštelis citrinų sulčių ir tiek pat alyvuogių aliejaus) + riekelė juodos duonos arba traškus duoniukas (20 g).
3 diena
Pusryčiai:
Greipfrutas arba jo sultys. Du valgomieji šaukštai avižinės košės arba dribsnių su valgomuoju šaukštu razinų, dviem – trim maltais riešutais (išskyrus žemės riešutus). Su liesu jogurtu arba pienu (4 valgomieji šaukštai).
Pietūs:
Greipfrutas, puodelis daržovių sriubos arba skaidraus sultinio su dviem džiūvėsėliais.
Vakarienė:
Pusė greipfruto (suvalgyti prieš miegą), 200 g vištienos (virtos ar keptos grilyje), 2 užkepti pomidorai. Arbata.
4 diena
Pusryčiai:
Stiklinė pomidorų sulčių, virtas kiaušinis, arbata su citrina.
Pietūs:
Greipfrutas + daug morkų ir žalių daržovių salotų (agurkas, paprika, salierai, salotų lapai, brokoliai ir kt.) su citrinų – alyvuogių užpilu + duonos riekelė arba skrudintos duonos gabalėlis.
Vakarienė:
Virtos ar troškintos daržovės – kopūstai, burokėliai, morkos, salierai, agurotis. Galima naudoti bet kokią kombinaciją, išskyrus bulves ir kukurūzus (ne daugiau 400 g). Arbata. Nakčiai išgerti stiklinę greipfrutų sulčių arba suvalgyti šviežią greipfrutą.
5 diena
Pusryčiai:
Vaisių salotos (greipfrutas, apelsinas, obuolys). Kava arba arbata su citrina.
Pietūs:
Kepta didelė bulvė su kopūstų salotomis arba bet kokiomis kitomis žaliomis daržovėmis (200 g).
Vakarienė:
Jautienos didkepsnis (200 g) arba višta (250 g) arba žuvis (250 g). Užkeptas pomidoras arba pomidorų sultys. Nakčiai – greipfrutas arba sultys.
6 ir 7 diena
Galima pasirinkti vieną iš anksčiau pateiktų dienos meniu.
Jeigu jaučiate stiprų alkį, kasdien tarp pagrindinių valgymų galima suvartoti stiklinę kefyro, obuolį arba apelsiną bei 1 arbatinį šaukštelį medaus per dieną arbatos pasaldinimui. Geriausia gerti žaliąją arbatą, tik negerkite stiprios juodos arbatos. Kava gali būti tik šviežiai virta arba espresso. Nakčiai galite suvalgyti tik greipfrutą ir jokio kefyro! Valgyti geriausia praėjus 5 valandoms nuo kiekvieno valgio. Druską geriau vengti arba vartoti LABAI LABAI saikingai, ją geriausia pakeisti prieskoninėmis žolelėmis. Padažai draudžiami. Prieskonius, išskyrus raudonuosius pipirus, reikia laikinai pamiršti. Žuvį galima valgyti konservuotą, bet tik savo sultyse (geriausiai tinka tunas). Silkė ir skumbrė bei kitos riebios žuvys laikantis dietos turi būti pamirštos. Mėsa, kurią valgote, turi būti liesa. Jei viską darysite teisingai, svoris kris pakankamai greitai ir be didelių kančių.
Autorius: www.visos-dietos.lt