Energingasis kokteilis
Plaktuvu sumaišyti 1 stiklinę pieno,
100 g spanguolių sulčių,
3 šaukštus maltų linų sėklų,
puse šaukštelio cinamono,
1 bananą,
pusę mango 1 šaukštelį medaus.
Viską gerai suplakti.
Tai tikras energijos užtaisas!
Plaktuvu sumaišyti 1 stiklinę pieno,
100 g spanguolių sulčių,
3 šaukštus maltų linų sėklų,
puse šaukštelio cinamono,
1 bananą,
pusę mango 1 šaukštelį medaus.
Viską gerai suplakti.
Tai tikras energijos užtaisas!
Valgant ypatingus patiekalus naudojami specialūs įrankiai. Jeigu jums kartais tektų spėlioti, kas jūsų lėkštėje, kas valgoma, o kas ne, jau nekalbant apie tai, kaip naudotis įmantriais įrankiais, nedvejodami kreipkitės į šeimininką ar restorano padavėją. Būtų apmaudu, jei neparagautumėt skanaus patiekalo tik dėl to, kad nežinotumėte, kaip pagal visas taisykles susmulkint ir valgyti. Kaip valgyti krevetes?…
Karštam šokoladui pagaminti reikės: 25 ml pieno 25 ml grietinėlės 100 ml kokosų pieno 100 g juodojo šokolado 1 šaukštas tamsaus romo 1 šaukštas rudojo cukraus 1 žaliosios citrinos sulčių 1 cinamono lazdelė 1 šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelio, kakavos ir aitriųjų paprikų mišinio (Santa Maria) 0,5 litro vanilinių ledų arba šerbeto Paruošimas: Sumaišykite pieną, grietinėlę,…
Upėtakiams paruošti naudosime: 4 išdarinėti upėtakiai (po 300 g) maltų juodųjų pipirų 1 citrina, supjaustyta j keturias dalis 4 baziliko arba peletrūno ūgliai 4 ploni lieso rūkyto kiaulienos kumpio griežinėliai Papuošimas: citrinų griežinėlių šviežių daržo builio ūglių Salotoms: šviežių pomidorų citrinų trūkažolių ir šparagų Paruošimas: Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Upėtakius pagardinti juodaisiais pipirais bei…
4 porcijoms kopūstų lazanijos paruošti reikės: 500 g kopūstų 100 g kumpio 1 svogūno 2 šaukštų aliejaus 100 g fermentinio sūrio 250 g grietinės 10 lazanijos lakštų 100 ml sultinio Paruošimas: Į keptuvę sudėti supjaustytą kumpį, smulkiai supjaustytus kopūstus ir svogūną – viską pagardinti prieskoniais. Tada supilti 2/3 grietinės ir troškinti 5 min, vėliau sudėti tarkuotą…
Šiupiniui paruošti naudosime: Menkės ar jūros lydekos file dvi raudonas paprikas, pievagrybius, morkas, svogūnus, grybus, prieskoniai (ypač karis) Ruošiant šį patiekalą svarbiausia visus produktus dėti iš akies Paruošimas: Iškepti žuvį, išimti iš keptuvės ir laikyti šiltai. Pakepinti morkas, svogūnus, grybus, paprikas, petražolės šaknį, porus. Viską sumaišyti ir patiekti su padažu. Jį gaminti iš stiklinės vandens,…
Produktai: 1 kg raugintų kopūstų 200 g slyvų 200 g grybų 2 svogūnai 2 morkos rapsų aliejus Nuplauti kopūstus sudėti į puodą kartu su slyvomis ir grybais. Slyvas rekomenduojama kelias valandas prieš gaminimą pamirkyti vandenyje, kad nebūtų kietos. Raugintus kopūstus kartu su slyvomis ir grybais virti kol suminkštės. Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir tik…