Energingasis kokteilis
Plaktuvu sumaišyti 1 stiklinę pieno,
100 g spanguolių sulčių,
3 šaukštus maltų linų sėklų,
puse šaukštelio cinamono,
1 bananą,
pusę mango 1 šaukštelį medaus.
Viską gerai suplakti.
Tai tikras energijos užtaisas!
Plaktuvu sumaišyti 1 stiklinę pieno,
100 g spanguolių sulčių,
3 šaukštus maltų linų sėklų,
puse šaukštelio cinamono,
1 bananą,
pusę mango 1 šaukštelį medaus.
Viską gerai suplakti.
Tai tikras energijos užtaisas!
Produktai: 1 kg raugintų kopūstų 200 g slyvų 200 g grybų 2 svogūnai 2 morkos rapsų aliejus Nuplauti kopūstus sudėti į puodą kartu su slyvomis ir grybais. Slyvas rekomenduojama kelias valandas prieš gaminimą pamirkyti vandenyje, kad nebūtų kietos. Raugintus kopūstus kartu su slyvomis ir grybais virti kol suminkštės. Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir tik…
Upėtakiams paruošti naudosime: 4 išdarinėti upėtakiai (po 300 g) maltų juodųjų pipirų 1 citrina, supjaustyta j keturias dalis 4 baziliko arba peletrūno ūgliai 4 ploni lieso rūkyto kiaulienos kumpio griežinėliai Papuošimas: citrinų griežinėlių šviežių daržo builio ūglių Salotoms: šviežių pomidorų citrinų trūkažolių ir šparagų Paruošimas: Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Upėtakius pagardinti juodaisiais pipirais bei…
Valgiaraštyje išvardijami visi patiekalai, kurių teks paragauti per pietus. Įsivaizduokite, kad jus pakvietė į didelį pobūvį. Ant stalo šalia valgymo reikmenų rasite valgiaraštį, kurį neskubėdami atidžiai perskaitykite. Akį džiugina netik valgiaraščio turinys, bet ir jo apipavidalinimas, neretai atitinkantis vaišių pobūdį. Įsidėmėkite: nors jūs pakviesti tik puodeliui kavos arba pusryčių, valgiaraštis ant stalo turi būti. Be…
4 porcijoms blynų paruošti reikės: 1 kg bulvių 2 kiaušinių po žiupsnelį druskos ir pipirų 400 g raugintų kopūstų aliejaus Smulkiai sutarkuoti bulves (taip pat kaip ir bulviniams blynams). Susmulkinti raugintus kopūstus ir sumaišyti su tarkuotomis bulvėmis. Raugintus kopūstus galima nuplauti vandeniu, kad nebūtų tokie rūgštūs. Į paruoštą masę įmušti kiaušinus ir paskaninti druska bei…
Kremui reikės: 4 saldūs apelsinai 400 g grietinėlės 4 kiaušiniai 1 pakelis vanilinio cukraus 2 šaukštai apelsinų likerio 4 šaukštai cukraus pudros 1,5 šaukšto želatinos Ruošiame kremą: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Trynius ištrinkite su 2 šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, supilkite apelsinų likerį. ¼ dalį grietinėlės pakaitinkite, plonyte srovele nuolat maišydami supilkite į…
Valgant ypatingus patiekalus naudojami specialūs įrankiai. Jeigu jums kartais tektų spėlioti, kas jūsų lėkštėje, kas valgoma, o kas ne, jau nekalbant apie tai, kaip naudotis įmantriais įrankiais, nedvejodami kreipkitės į šeimininką ar restorano padavėją. Būtų apmaudu, jei neparagautumėt skanaus patiekalo tik dėl to, kad nežinotumėte, kaip pagal visas taisykles susmulkint ir valgyti. Kaip valgyti krevetes?…