Butelio įpakavimas juostele
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
Rebutijos labai gausiai žydi ir išauga daug ūglių. Skiepyti nereikia. Pavasarį saugoti nuo tiprios saulės. Vasarą laikyti saulėje, šioms gėlėms būdinga spirališkai išsidėsčiusios karputės su spalvotais, pasišiaušusiais dygliais; dalis jų ilgi. Daugumos rūšių žiedai raudoni, Rebutia marsoneri — geltoni. Persodinti į kaktusinės ir gėlių žemės mišinį. www.kambarines-geles.lt
Patiekiamo vyno temperatūra: lengvas baltasis, rožinis vynas 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis vynas: 10-12 C, aukščiausios rūšies baltasis vynas (sausas): 12-14 C, stiprus raudonasis vynas: 16-18 C, išlaikytas raudonasis vynas: 18-19 C.
Stalo niekada neperkraukite. Puošybos detales reikia derinti ne tik prie vaišių progos, bet ir tarpusavyje; taigi puošybai naudokit tik prašmatnias, arba vien tik paprastas medžiagas. Galbūt originalu derinti įvairius stilius, tačiau toks stalas atrodys nenatūralus, o šeimininkai neišmanėliai. Vargu ar nudžiugs svečiai, jei puošyba užgoš stalo gėrybes. Jos detalės iš natūralių medžiagų (šiaudų, žolės ir…
Atrodysite nemandagiai prie stalo, jei: ◦ čepsėjimas ir riaugėjimas ar kramtomosios gumos kramtymas, ◦ kuždėjimasis su kaimynu ranka prisidengus burną, ◦ brūžinimas ar tabalavimas kojomis, ◦ kalbėjimas mobiliuoju telefonu (tai galima daryti tik kraštutiniu atveju). ◦ šukavimasis. ◦ remsitės alkūnėmis į stalą, ◦ servetėlę dėsite po kaklu, o ne ant kelių, ◦ pavalgę stipriai trinsitės…
Kiek pilti gėrimo, priklauso nuo gėrimo rūšies ir taurės paskirties. Baltojo ar putojančio vyno ir šampano pripilame tik du trečdalius taurės. Į dideles, pavyzdžiui, burgundiškojo ir bordo vyno taures, tiek daug nepilame, nes tada tektų į jas supilti puse butelio! Pilame tiek, kiek ir į paprastą taurę. Restorane dažniausiai siūloma 200 g. Vyno, mažiau ištroškę…
Svogūnų derlius imamas, kai daugumos augalų laiškai patys gula ant žemės. Jeigu svogūnus nuimsime per anksti, nespės susiformuoti išoriniai lukštai, kaklelis liks storas ir atviras, per jį dar lauke į svogūną lengvai pateks ligų sukėlėjai. Daug nuostolių saugyklose pridarys kaklelio puvinys. Per vėlai nuimti svogūnai taip pat blogiau laikosi. Perbrendusių ropelių audiniai skyla, lukštai nubyra,…