Apelsinų kremas

Kremui reikės:

4 saldūs apelsinai

400 g grietinėlės

4 kiaušiniai

1 pakelis vanilinio cukraus

2 šaukštai apelsinų likerio

4 šaukštai cukraus pudros

1,5 šaukšto želatinos

Ruošiame kremą:

  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Trynius ištrinkite su 2 šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, supilkite apelsinų likerį.
  • ¼ dalį grietinėlės pakaitinkite, plonyte srovele nuolat maišydami supilkite į trynių masę ir palikite, kol masė sutirštės.
  • Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, tada pakaitinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su trynių mase.
  • Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite į kremo masę.
  • Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus pudros išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
  • Galiausiai išplakite likusią grietinėlę, mediniu šaukštu įmaišykite į apelsinų kremą, išdėliokite į aukštas taures ir atšaldykite šaldytuve.
(Apsilankyta 308 viso, 1 šiandien)