Apelsinų kremas
Kremui reikės:
4 saldūs apelsinai
400 g grietinėlės
4 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai apelsinų likerio
4 šaukštai cukraus pudros
1,5 šaukšto želatinos
Ruošiame kremą:
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Trynius ištrinkite su 2 šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, supilkite apelsinų likerį.
- ¼ dalį grietinėlės pakaitinkite, plonyte srovele nuolat maišydami supilkite į trynių masę ir palikite, kol masė sutirštės.
- Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, tada pakaitinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su trynių mase.
- Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite į kremo masę.
- Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus pudros išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
- Galiausiai išplakite likusią grietinėlę, mediniu šaukštu įmaišykite į apelsinų kremą, išdėliokite į aukštas taures ir atšaldykite šaldytuve.