Kalėdinis butelio dekoravimas
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() |
Paukščių šlauneles galite imti į ranką. Kad pirštai nesusiriebaluotų, šlaunelės kauliukas turėtų būti apvyniotas popieriaus karpiniais. Apgraužtus kaulus dėkite į lėkštelę kaulams bei maisto atliekoms, o pirštus nusiplaukite dubenėlyje. Vištos krūtinėlė, smulkinta arba su padažu patiekta paukštiena paprastai valgoma peiliu ir šakute. (Apsilankyta 118 viso, 1 šiandien)
(Paphiopedilum) Gegužraibiniai (Orchidaceae) Tėvynė: nuo Indijos ir Pietryčių Azijos iki Naujosios Gvinėjos. Orchidėja įdomiais žiedais kambarinė gėlė kurios lūpa sudaro savotišką kapšelį, o vainiklapiai prie jo šono yra tarsi sparnai ir burė. Žiedų spalvos ir atspalviai priklauso nuo rūšies. Paprastai augalas turi porą žiedų, jie išlieka grąžūs kelias savaites. Žydi žiemą arba pavasarį. Rūšims su…
Gražiai padengtas stalas – tai ne naujųjų laikų išradimas. Puotos pradėtos rengti, kai tik žmogus išmoko įžiebti ugnį. Ištaigingi banketai jau buvo įprasti senovės Egipto faraonų rūmuose, tačiau dar nebuvo naudojami stalo įrankiai. Įvairiose šalyse ir epochose rutuliojosi skirtinga stalo kultūra, kuriai priklauso tiek valgymo bei gėrimo papročiai, tiek elgesys ir tvarka prie stalo. Šiandieninis…
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje. (Apsilankyta 463 viso, 1 šiandien)
„Servetėlė su žiedu“ Vėduoklės tipo servetėlių lankstymas paprastai yra pats lengviausias servetėlių lankstymo ir pateikimo būdas. Šis būdas nuo paprastos vėduoklės skiriasi tik tuo, kad vėduoklės apačią užfiksuoja žiedas. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite servetėlę pusiau ir vėl ją atlenkite. Per vidurį turi likti sulenkimo žymė; 3. Lankstykite servetėlę kaip „akordeoną“…
Prie vaišių stalo vynus gerkite taip: Baltąjį vyną prieš raudonąjį; Aštraus skonio prieš švelnesnį; Jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Vynas turi tikti prie patiekalo. Prie lengvo maisto vaišinkite lengvu, vaisių skonio vynu, prie sunkaus ir riebaus – stipriu. Senos taisyklės, kad šviesus vynas tinka tik prie šviesios mėsos ir žuvies, tamsus – prie tamsios mėsos,…