2 savaičių ryžių dieta

Ryžių dietos laikytis lengva, nes jos metu galite neriboti ryžių kiekio, ir per 2 savaites galite sulieknėti iki 8 Kg.

1 diena
Pusryčiai: 1 obuolys,žalia arba žolelių arbata, 60 g ryžių (sverti nevirtus). Į išvirtus ryžius pridėti citrinos žievelės ir išspausti citrinos sulčių.
Pietūs: daržovių sultinys, 15 g daržovių salotų. Virti ryžiai su žolelėmis, 1 arbatinis šaukštelis vaisių acto ir 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.
Vakarienė: daržovių sultinys, garuose virti ryžiai su morkomis ir aguročiais.

2 diena

Pusryčiai: apelsinas, ryžiai su tarkuota apelsinų žievele ir 1 arbatinis šaukštelis grietinės.
Pietūs: daržovių sultinys su virtomis daržovėmis bei ryžiai.
Vakarienė: tas pats kas pietums.

3 diena

Pusryčiai: kriaušė, cinamonu pabarstyti ryžiai.
Pietūs: daržovių sultinys, agurkų salotos (su alyvuogių aliejaus bei acto padažu), ryžiai ir 150 g ant alyvuogių aliejaus keptų grybų.
Vakarienė: daržovių sultinys, virti ryžiai su brokoliais.

4 diena

Pusryčiai: vaisių salotos su 1-2 valgomuoju šaukštu ryžių dribsnių bei ryžiai su pienu arba grietinėle.
Pietūs: daržovių sultinys, baltojo ridiko ir salotų lapų salotos, ryžiai su garuose virtomis morkomis.
Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai, pabarstyti petražolėmis ir saulėgrąžų sėklomis.

5 diena

Pusryčiai: ryžiai su vynuogėmis arba razinomis.
Pietūs: daržovių sultinys, ryžiai su daug žalumynais bei garuose virtomis daržovėmis.
Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su 1 šaukštu smulkintų graikinių riešutų, 2 šaukštais svogūnų laiškų ir 2 šaukštu tarkuotos saliero arba petražolių šaknies ir garintais špinatais.

6 diena

Pusryčiai: ryžiai su 2 datulėm, 4 graikiniais riešutais, 1-2 figomis, 1 kriaušė.
Pietūs: daržovių sultinys, ryžiai su šviežiomis daržovėmis (agurku, saldžiąja paprika,) pagardintomis mėta ir 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su 1-2 obuoliais, 1 šaukštu grietinėlės arba grietinės ir 0,5 šaukštelio medaus.

7 diena

Pusryčiai: ryžiai su pjaustytu obuoliu ir kriauše, keletu citrinos lašelių ir 1 šaukšteliu medaus. 0,5 stiklinės jogurto.
Pietūs: daržovių sultinys, lapinės salotos, ryžiai su 1 pomidoru ir garuose virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su garuose virtu aguročiu, 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus, 5 alyvuogėmis ir baziliku.

Po pirmos savaitės dar kartą iš naujo kartoti visą meniu.

Autorius: www.geradieta.lt

(Apsilankyta 93 viso, 1 šiandien)