Butelio įpakavimas juostele
Staltiesių lankstymas: Šventiškai padengtam stalui tinka medžiaginės staltiesėlės. Jas išlankstyti kaip meno kūrinius ne taip jau paprasta; prieš tai nesitreniravus, tik labai retai gali iš karto pavykti. Pradinė medžiaga yra 40×40 arba 50×50 cm didumo medžiaginės staltiesėlės, kurios sulankstytos dedamos ant lėkštės.
Virtuvė – tai savitas namų centras, dažnai sutraukiantis ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Dėl to šios patalpos planas, joje stovintys baldai, reikmenys turi lemiamos reikšmės. Dėmesio įrengiant naują virtuvę turėtų sulaukti net, atrodytų, menkos detalės, tokios kaip šiukšliadėžės ar stalo įrankiai. Tad neskubėkite, gerai apgalvokite visus poreikius – ne tik dažniausiai virtuvėje besisukiojančio…
Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „vilkdalgis“…
Atrodysite nemandagiai prie stalo, jei: ◦ čepsėjimas ir riaugėjimas ar kramtomosios gumos kramtymas, ◦ kuždėjimasis su kaimynu ranka prisidengus burną, ◦ brūžinimas ar tabalavimas kojomis, ◦ kalbėjimas mobiliuoju telefonu (tai galima daryti tik kraštutiniu atveju). ◦ šukavimasis. ◦ remsitės alkūnėmis į stalą, ◦ servetėlę dėsite po kaklu, o ne ant kelių, ◦ pavalgę stipriai trinsitės…
Tuomet, kai namuose norisi užtikrinti švarią ir tvarkingą atmosferą, ypatingai praverčia dulkių siurbliai. Visgi, vien tik šio įrenginio įsigyti neužtenka – jei norite siurbimo darbus atlikti efektyviau, vertėtų išbandyti šias gudrybes. Pasirinkite tinkamą dulkių siurblį. Tai esminis dalykas, kuris užtikrins, kad šis buities darbas visuomet būtų efektyvus ir malonus. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į tai, kokioms…
Šampanas paprastai geriamas iš nelabai didelės, aukštos, tulpės formos šampano taurės ant aukštos kojelės. Šitokios formos taurė gerai išsaugo šampano skonį, o burbuliukai kyla ilgai ir pastoviai. Šampanas taip pat geriamas iš plačių žemų taurių (kartais vadinamų amerikietiškomis), tačiau jose skonis ir burbuliukai išsilaiko prasčiau. Taurė neturi būti perpildyta, šampano pilama ne daugiau 2/3 taurės…