Tik draugai?

Susituokę žmonės ar užmezgę rimtus santykius, nėra apsaugoti nuo noro užmegzti artimus ir rimtus ryšius su kitais žmonėmis. Tačiau tais atvejais, kai antras žmogus yra priešingos lyties, kyla nepatogumų, nes sunku išlaikyti „tik draugiškus“ santykius. Jei laiku nebus užkirstas kelias simpatijai, žmogus pasieks ribą, kuri vadinama „dvigubu gyvenimu“. Tad kokios tos pirmosios „tik draugų“ raudonos vėliavos?

  • Jei sakote, jog esate „tik draugai“. Jei jums kada nors teko ištarti šią frazę, vadinasi, jau papuolėte į bėdą. „Mes tik draugai“ – tai viena iš keturių pavojingiausių frazių. Ši frazė naudojama tuomet, kai norima racionalizuoti tai, ką manote esant neteisinga ir nepriimtina ištekėjusiai moteriai/vedusiam vyrui. Toks bandymas racionalizuoti yra vadinamas racionaliu melu. Pirmiausia – sau.
  • Svajojate apie ją ar jį. Tai labai iškalbinga, tiesiog rėkianti „detalė“. O gal tai normalu? Na, nebent jūs apie visus savo draugus svajojate. Bet ar ir tai normalu?
  • Jūs laukiate, kuomet susitiksite su juo ar ja. Jei jaučiate susijaudinimą, laukimą, nekantravimą ar pagreitėjusį pulsą, kai galvojate apie susitikimą, saugokitės.
  • Pirmiausia naujienas norite papasakoti būtent jam/jai. Tai reiškia, kad šis žmogus jau tapo jūsų emociniu draugu. Jis ar ji gal net „išstūmė“ jūsų sutuoktinį ar sutuoktinę.
  • Dalijatės intymiomis paslaptimis. Čia jau visiškai akivaizdus ženklas. Tai natūraliai kyla iš to, kad žmogus yra jūsų emocinis draugas. Šioje vietoje santykius gali būti sunku nutraukti.
  • Dalijatės intymiomis problemomis, kurias patiriate su tikrąja savo antrąja puse.
  • Manote, kad jis ar ji supranta jus daug geriau, nei jūsų antroji pusė. Žinoma, taip gali atrodyti labai dažnai. Deja, tai tik iliuzija. Toks neteisingas įsitikinimas išplėš jus iš šeimos ir nuneš į kitą glėbį.
  • Jūs saugote vienas kito paslaptis ir „pridengiate“. Niekas kitas taip nesujungia dviejų žmonių, kaip saugomos paslaptys. Tai labai stiprus emocinis ir psichologinis saitas.
  • Jūs dovanojate dovanas. Ar jūs be jokios priežasties dovanojate dovanas visiems savo draugams? O tos dovanos – tai, pavyzdžiui, rūbai, papuošalai ir kitos gana intymios smulkmenos, kurios būna „arti“ žmogaus. O jei dar pridedate mielą raštelį…
  • Praleidžiate daug laiko vienas/viena. Daug žmonių, gyvenusių „dvigubą gyvenimą“, pripažįsta, jog būtent toks gyvenimas paskatino norą būti atokiau nuo žmonių. Bandoma save apgauti, jog nieko nevyksta, o su TUO žmogumi palaikomas „tik“ telefoninis bendravimas.
(Apsilankyta 119 viso, 1 šiandien)


Similar Posts