Pagalbiniai virtuvės įrankiai
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Pagalbinių įrankių virtuvėje apstu. Tai peiliai, pagalbinės virtuvės šakutė, platūs ar lenkti kirvukai, peilių rinkinio galąstuvą, daržovių skustuvai ir daugybė kitų pagalbinių įrankių be kurių neapseitumėm virtuvėje.
Įspūdingai dekoruotas butelis suteikia asmeniui, kuriam skiriama dovana, tikrą malonumą ir gilų išgyvenimą. Be to, įteikiama dovana taip išreiškiamas dėmesys. Kuklų butelį bet kuria proga galima pateikti visiškai naujai, patikslinti ir pataisyti jo formą arba papuošti labai paprastai.Butelis su kasyte ar garbanomis gali būti taktiška užuomina apie žmogaus savitą būdą. Pakuojant dovaną į švelnų polipropileno…
Prie vaišių stalo vynus gerkite taip: Baltąjį vyną prieš raudonąjį; Aštraus skonio prieš švelnesnį; Jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Vynas turi tikti prie patiekalo. Prie lengvo maisto vaišinkite lengvu, vaisių skonio vynu, prie sunkaus ir riebaus – stipriu. Senos taisyklės, kad šviesus vynas tinka tik prie šviesios mėsos ir žuvies, tamsus – prie tamsios mėsos,…
Stalo niekada neperkraukite. Puošybos detales reikia derinti ne tik prie vaišių progos, bet ir tarpusavyje; taigi puošybai naudokit tik prašmatnias, arba vien tik paprastas medžiagas. Galbūt originalu derinti įvairius stilius, tačiau toks stalas atrodys nenatūralus, o šeimininkai neišmanėliai. Vargu ar nudžiugs svečiai, jei puošyba užgoš stalo gėrybes. Jos detalės iš natūralių medžiagų (šiaudų, žolės ir…
Paukščių šlauneles galite imti į ranką. Kad pirštai nesusiriebaluotų, šlaunelės kauliukas turėtų būti apvyniotas popieriaus karpiniais. Apgraužtus kaulus dėkite į lėkštelę kaulams bei maisto atliekoms, o pirštus nusiplaukite dubenėlyje. Vištos krūtinėlė, smulkinta arba su padažu patiekta paukštiena paprastai valgoma peiliu ir šakute.
Kopūstų salotoms reikės: 0,5 kg šviežio kopūsto 2 svogūnai su laiškais saujelė šviežių petražolių 1 šaukštas razinų 3 šaukštai aliejaus 1 šaukštas vyno acto žiupsnelis druskos ir pipirų graikinių riešutų papuošimui Smulkiai supjaustyti kopūstą, svogūną ir petražoles. Razinas keletą minučių pamirkyti šiltame vandenyje. Riešutus susmulkinti. Poto visus ingridientus suberti į didelį salotų indą. Padažui paruošti…
Atrodysite nemandagiai prie stalo, jei: ◦ čepsėjimas ir riaugėjimas ar kramtomosios gumos kramtymas, ◦ kuždėjimasis su kaimynu ranka prisidengus burną, ◦ brūžinimas ar tabalavimas kojomis, ◦ kalbėjimas mobiliuoju telefonu (tai galima daryti tik kraštutiniu atveju). ◦ šukavimasis. ◦ remsitės alkūnėmis į stalą, ◦ servetėlę dėsite po kaklu, o ne ant kelių, ◦ pavalgę stipriai trinsitės…