Similar Posts
Stalo puošyba
Stalo niekada neperkraukite. Puošybos detales reikia derinti ne tik prie vaišių progos, bet ir tarpusavyje; taigi puošybai naudokit tik prašmatnias, arba vien tik paprastas medžiagas. Galbūt originalu derinti įvairius stilius, tačiau toks stalas atrodys nenatūralus, o šeimininkai neišmanėliai. Vargu ar nudžiugs svečiai, jei puošyba užgoš stalo gėrybes. Jos detalės iš natūralių medžiagų (šiaudų, žolės ir…
Koks turi būti sėdmaišis, kad ilgai tarnautų?
Sėdmaišis yra itin išskirtinis, elegantiškas, kitoniškas, patogus ir modernus baldas bei vis populiarėjanti interjero puošmena. Bet kaip išsirinkti gerą? Į ką atkreipti dėmesį prieš perkant sėdmaišį, kad jis būtų ne tik tinkamas namų aksesuaras, bet ir užtikrintų maksimalų komfortą juo naudojantis. Sėdmaišio audinys ir užpildas – į ką reikia atkreipti dėmesį Sėdmaišiai gaminami iš įvairių…
Trapūs pyragėliai su kopūstais
Kopūstų pyragėliams reikės: Tešlai: 50 g mielių žiupsnelio druskos ir cukraus ½ kg miltų ½ pakelio margarino ¾ stiklinės grietinės 2 kiaušinių Įdarui: 200-300 g kopūsto 200 g džiovintų grybų 1 svogūno 1 kietai virto kiaušinio aliejaus, druskos, pipirų kiaušinio baltymo pyragėliams aptepti Iš pradžių paruoškime įdarą: smulkiai supjaustome ir puode su vandeniu troškiname kopūstus…
Staltiesės stalui
Šiandien ant vaišių stalo tiesdami staltiesę net nesusimąstome, kad ją jau XIV a. viduryje tiesė mūsų protėviai. Kartais staltiesę atstodavo audeklo rankšluosčiai. Renesanso laikais prie neužtiesto stalo valgydavo prasčiokai. Kilmingiesiems rankšluostis buvo net būtinybė, ypač jei jis atlikdavo staltiesės funkciją. Servetėlės, kaip higieninė priemonė, prie stalo naudojamos nuo XV a. vidurio. Tačiau iš pradžių jų…
Servetėlių lankstymas
Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Kaip jau minėjome, labai svarbu servetėles suderinti su…
Stalo įrankių išdėstymas
Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute. A – Servetėlė B – Pagrindinė lėkštė C – Sriubos lėkštė ant pagrindinės lėkštės D – Duona ir sviesto lėkštė su sviestui tepti skirtu peiliuku E…