Rūkimas automobilyje, kenkia vaikų sveikatai

Mokslininkai iš Leedso universiteto (Didžioji Britanija) patikrino mitus ir faktus, susijusius su pasyvaus rūkymo rizika transporto priemonėse, kuriose randasi vaikai. Tyrimų metu paaiškėjo, kad draudimai rūkyti automobiliuose, kuriuose dažnai pervežami vaikai, turi realų pagrindą.

Specialistai išmatavo sekančius parametrus: cheminių medžiagų koncentraciją transporto priemonės viduje ir jos pokyčius judėjimo metu, veikiant tabako dūmams ir santykinį vaikų imlumą, pasyviam rūkimui, lyginant su suaugusiais.

Eksperimento pabaigoje, tyrinėtojai pateikė pakankamai svarius įrodymus, kad rūkimas automobilyje, kuriame kartas nuo karto būna vaikai, daro didelę žalą jų sveikatai. Netgi, jei pasekmės yra ne iš karto matomos, jos gali pasireikšti daug vėliau, kai vaikas tampa vyresniu.

„Automobilis – tai uždara erdvė. O ten, bet kokiu atveju, pasilieka kenksmingų medžiagų mikro dalelės, – pažymėjo Mario Bujold, tyrimų koordinatorius. Reikėtų įvesti draudimus, paremtus įstatymais, rūkyti automobiliuose, kuriuose randasi vaikai“

(Apsilankyta 162 viso, 1 šiandien)


Similar Posts