Maistas, tinkantis nėštukėms

Būsimoms mamytėms nėštumo metu labai svarbu išlikti sveikoms ir išlaikyti sveiką dar negimusi kūdikėlį. Daug kas ir vėl atsiremia į maistą. Būtina laikytis sveikos, subalansuotos dietos, arba tiesiog propaguoti sveiką gyvenimo būdą bent jau viso nėštumo metu. Jūsų vaikelis yra tiesiogiai priklausomas nuo jūsų, nuo to, ką, kaip ir kiek valgote, kiek su maistu gaunate naudingųjų medžiagų. Ir ką jūs besuvalgytumėte ar beišgertumėte, ar dar ką padarytumėte, viskas pereis ir pasieks jūsų vaiką. Yra daug gidų, kaip sveikai maitintis šiuo svarbiu laikotarpiu, bet svarbu teisingai pasirinkti, o ne aklai vadovautis pirmu pasitaikiusiu. Kai optimizuosite ir subalansuosite savo valgį, ir jūs jausitės gerai, ir jūsų dar negimęs vaikelis. Štai keli patarimai, kaip ir ką valgyti nėštumo metu:

  • Nesijotos kruopos. Valgant iš tokių kruopų pagamintą maistą, jūs apsirūpinsite geležimi bei folio rūgštimis, kurios yra tiesiog būtinos nėštumo metu. Folio rūgštis reikalinga tam, kad gamintų raudonuosius kraujo kūnelius ir apsaugotų vaiką nuo vadinamojo įskilo stuburo, kuris formuojasi nugaros išorėje. Geležis pasirūpina, kad krauju būtų tiekiamas deguonis. Taip pat jums reikalingas vitaminas C, kad pagerintų geležies įsisavinimą. Geri pasirinkimai iš nesijotų grūdų būtų nesijotų kviečių miltai, avižiniai miltai ar kruopos, rudieji ryžiai ir nesijoti kukurūziniai miltai.
  • Vaisiai ir daržovės. Vaisiai ir daržovės aprūpina jus vitaminais ir mineralais. Maitinimasis, kuriame vyrauja šie produktai, padeda sumažinti kraujo spaudimą, širdies ligų riziką, padeda išvengti kai kurių rūšių vėžio bei virškinamojo trakto problemų. Rekomenduojama paros norma – septyni-devyni vaisiai ar daržovės. Geriausia, kad jie skirtųsi tarpusavyje savo spalva. Labai maistingi vaisiai ir daržovės yra paprikos, špinatai, pomidorai, morkos ir gervuogės.
  • Pieno produktai. Įvairūs pieno produktai turi daug kalcio, mineralų, ir yra labai naudingi kaulams bei dantims. Tiesa, nėščiosios neturėtų vartoti nepasterizuotų pieno produktų. Nepasterizuoti produktai yra įvairūs minkšti sūriai, nepasterizuotas pienas, tokie produktai gali sukelti tam tikras ligas, pavojingas ir mamytei, ir kūdikėliui. Geras pasirinkimas būtų nugriebtas pienas, jogurtas ir naminis sūris.
  • Ankštiniai augalai. Ankštiniai augalai, įskaitant pupas, pupeles, žirnius, lęšius ir sojų pupeles. Ankštinės daržovės pasižymi baltymų bei skaidulų gausa. Baltymas (proteinas) reikalingas kūdikio vystymuisi bei augimui, ypatingai per antrąjį ir trečiąjį nėštumo semestrą. Jūs turėtumėte suvartoti maždaug septyniasdešimt vieną gramą baltymų per dieną. Skaidulingas maistas reikalingas dar ir spaudimo mažinimui, blogojo cholesterolio kiekio palaikymui normoje bei virškinamojo trakto negalavimams šalinti. Skaidulų turi lęšiai, avinžirniai bei daržinės pupelės.

Vista tai kartu labai sveikas maistas.

(Apsilankyta 48 viso, 1 šiandien)

Susiję straipsniai

Nėštumo požymiai Kiek kartų, vėluojant mėnesinėms, spėliojai – gal jau esi nėščia? Žemiau išvardinti požymiai padės tau greičiau išsklaidyti...
Gimdymo nuskausminimas Nuo akmens amžiaus iki mūsų dienų medicinos progresas neaplenkė gimdymo skausmo malšinimo. Iš istorinių dokumentų žinome, kad skausmui...
Moters nėštumas Nėštumas – laikotarpis, kai motinos organizme išnešiojamas vaisius, paprastai nuo pastojimo iki gimdymo; kartais nėš...
Teisingai pasirinktas gėrimo režimas – laiduoja sė... Būsimos mamos rūpinasi teisinga mityba, tačiau neretai net nesusimąsto apie tai, ko ir kiek reikia išgerti nėštumo laikotarpiu. ...
Vaisingumas ir pastojimas Vaisingumas – tai bendras terminas, apibendrinantis gebėjimą turėti kūdikį; pastojam tą akimirką, kai apvaisintas kiaušinėlis prisitvir...
Kur dingo visos draugės, kai aš pastojau? Pavydas – tai vienas iš nemaloniausių žmogiškų jausmų, kuris iššaukia susierzinimą ir nepasitenkinimą kito žmogaus...
5 nėštumo savaitė Kūdikio raida 5 savaitės pradžioje jis nesiekia nė milimetro, o jo sulinkęs kūnelis dar labai minkštas ir permatomas. Jis gyvena visi&scaron...